KÜTAHYA’da DP’li Simav Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kasım Karahan, yerel seçimler öncesi yaptığı ilçe turunda Simavlıların kendisine devlet hastanesinin yer sorunu, jeotermal sahalarının kullanımı ve İmam Hatip Lisesi’nin ilçe merkezi yerine bir köye yapılması ile ilgili sorular yönelttiğini dile getirdi.
Simavlıların sorularına içten cevaplar verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, yaptığı açıklamaların gizlenen gerçeklerin açığa çıkması açısından vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi. 5 yıldır Simav’ın aleyhine hiçbir kararda imzası bulunmadığını savunan Başkan Karahan, “Biz gerçekleri açıkladıkça vatandaş bugüne kadar nasıl kandırıldığını daha iyi anlıyor ve bize hak veriyor” dedi.
Vatandaşların gizlenen gerçekleri öğrenmeye hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Karahan şöyle konuştu:
“5 yıllık icraatlarımızı ve gelecek yeni dönemde yapacaklarımızı anlatmak maksadıyla çıktığımız seçim gezilerimizde vatandaşlarımızdan en çok hastanenin yer konusu başta olmak üzere, İmam Hatip Lisesi inşaatının Beyce Köyü’ne nasıl kaydırıldığı ve jeotermal sahalarımızın bir holdinge nasıl peşkeş çekildiği yönünde sorularıyla karşılaşıyoruz. Bizde onlara gerçekleri anlatıyoruz. Başbakanımızın 25 Kasım 2012 tarihinde ilçemizi ziyaretinde halkın önünde verdiği talimata rağmen hastanemizin bugüne kadar neden yapılamadığını, bunun yanında zengin enerji kaynaklarımızın bir holdinge nasıl peşkeş çekildiğini, İmam Hatip Lisesinin Simav’ın elinden nasıl alındığını elimizdeki belge ve bilgilere dayanarak anlatmaya çalışıyoruz. Gerçekleri öğrenen vatandaşlarımız hayretlerini gizleyemiyor. Halkın gerçekleri öğrenmeye hakkı olduğuna yürekten inanıyoruz.”
Mehmet YENEN / SİMAV, ()
FOTOĞRAF