CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart’tan sonra büyükşehir hizmet sınırlarına bağlanacak ilçelere yaptığı ziyaretlere İzmir’in Ödemiş, Tire ve Beydağ ilçeleri ile devam etti. Ziyaretlerinde köylülerin taleplerine de kulak veren Başkan Kocaoğlu, tarım ve hayvancılığı kalkındırmak için belediye olarak gerekenlerin yapılacağını ifade etti.
İzmir’in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa tarafından karşılanan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, kendisine Ödemiş Kebabı ikram eden köylüleri geri çevirmeyerek onların taleplerini dinledi. Arazi yollarının yapılarak Ödemiş hayvancılığına et entegre tesisiyle katkı sağlanacağına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Bunun gibi her türlü yatırıma hazırız. Selçuk Belediyesi ile birlikte soğuk hava tesisi ve meyve paketleme tesisini yaptık yakında açacağız. Tarım ve hayvancılığı kırsalda kalkındırmak için, belediye üzerine düşeni yapacak. Hayvancılığa giden para helaldir. Eğer hayvancılığa önem vermezsek bu kez yurt dışından hayvan ürünleri getiririz” diye konuştu.
SORUNLAR TESPİT EDİLDİ
Ödemiş Ziraat Odası üyesi ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kurt ise et entegre tesisini ziraat odası olarak çalıştırmak istediklerini söyleyerek yardım beklediklerini hatırlattı. Bıçakçı Köyü’nden Metin Yağcı ise yayla yollarının bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek Başkan Kocaoğlu’ndan yardım istedi. Aziz Kocaoğlu, “Bütün sorunlarınızı tespit ettim, bunları tek tek çözeceğiz' 'dedi.
Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret eden Başkan Kocaoğlu’na CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de eşlik etti. Başkan Kocaoğlu, 30 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak 9 ilçede çalışmalara başladıklarını, diğer ilçelerde yapılan yatırımların yeni bağlanacak ilçelerde de zaman kaybetmeden hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Yeni yasayla birlikte sorumluluk alanımız 1 milyon 200 bin hektara çıktı. Tüm bölgeye hizmet götürmek için çalışacağız. Bu konuda ciddi bir deneyimimiz ve örgütlenmemiz var. Bizim farkımız, belediyenin temel görevlerinin yanında kentin her sektörde ve yerelde kalkınması için proje üretmek ve vatandaşımızın lokmasını büyütmek. 10 senedir kentin kalkınmasını kendimize hedef koyduk” diye konuştu.
Tire Pazarı’da tezgah açan yerel üreticiler, üretim yollarında yapılan asfaltlama çalışmalarından sonra ürünlerinin değerlendiğini söyleyerek Başkan Kocaoğlu teşekkür etti. Kadın Dayanışma Merkezi’ni de ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, kadınlarla bir süre sohbet ettikten sonra Tire Belediyesi tarafından yapımı devam Arap Deresi Rekreasyon Alanı’nı giderek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
BEYDAĞLILARA FOTOĞRAF ÖNERİSİ
Tire’den sonra Beydağ’a giden Başkan Aziz Kocaoğlu, CHP’li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ile birlikte vatandaşları selamlayarak “10 sene önceki Bayındır, Torbalı, Menderes’i gözünüzün önüne getirin. Beydağ’a da aynı hizmet yapılacak. Beydağ’ın bugün fotoğrafını çekin, 5 sene sonra nereden nereye geldiğini daha iyi anlayacaksınız. Beceriksiz olup olmadığımız adliye koridorlarında ortaya çıktı. Tertemiz çıktık. İş bitirici değiş iş yapıcıyız. Önümüze engel çıkartmazlarsa, suyu bulandırıp balık yakalamaya çalışmazlarsa, bizi bize bırakırlarsa kol kola girer, birlik beraberlik içerisinde hem kalkınırız, hem birbirimizin lokmasını büyütürüz. Devletimizi, milletimizi, kentimizi layık olduğu yere getiririz” dedi.
Beydağ ekonomisinin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan kestane konusunda özel çalışma yapacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Dünyanın neresinde uzman varsa getirip, kestane ağaçlarımızı koruyacağız” diye konuştu.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () Fotoğraflı