MANİSA’da kapalı spor salonu ve yüzme havuzu projesini hayata geçirmek için çalışma başlatan Manisa Belediyesi’nin tespit edilen alandaki ağaçları sökmesi çevrecilerin tepkisini toplamıştı. Başkan Cengiz Ergün, Güzelyurt Mahallesi halkıyla biraraya gelerek gönüllerini aldı.
MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Güzelyurt Mahallesi’ni ziyaret ederek, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Ergün, vatandaşların yeşil alanın yok edileceği tereddütlerine yönelik açıklamalarda bulunarak, “Manisa Belediyesi her yerde yeşillendirme yaparken, şimdi kalkıp ’ağaçları katlediyor’ denmesi akıllara provokasyon iddialarını getiriyor” dedi.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve baraberindeki belediye daire müdürleri spor salonu ve yüzme havuzu yapılacak olan TOKİ 1’in karşısındaki alanda incelemelerde bulundu. Güzelyurt Mahallesi sakininin alanla ilgili taleplerini dinleyen Başkan Ergün, belediyenin söz konusu alanı yok ederek, ağaçlara zarar vereceğine yönelik yanlış bilgilere itibar edilmemesini söyledi. Başkan Ergün, ekim ayında Manisa Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan karar gereği kapalı spor salonu ve yüzme havuzu projesinin mevcut alanın bir kısmını kapsayacağını ifade etti. Ergün, “Bu proje için en uygun alan olarak Manisa Belediyesi’ne ait olan bu alanı tespit ettik. Hiçbir zaman proje uygulanırken ağaçları kesmek gibi bir düşüncemiz olmadı. Aksine mevcut ağaçlara zarar vermeden, kökünden kaldırıp farklı bir yerde yaşatmak için yer tespitinde bile bulunduk” dedi.
TÜM MANİSALILAR YARARLANACAK
Kapalı sor salonu ve yüzme havuzundan sadece Güzelyurt Mahallesi sakinlerinin değil tüm Manisa halkının faydalanacağını ifade eden Başkan Ergün, yaklaşık 6 Milyon TL’ye mal olacak olan projenin tüm prosedürlerinin tamamlandığını açıkladı. Ağaçlara hiçbir zarar verilmeyeceğinin altını çizen Ergün, “Spor salonumuzun etrafı da ağaçlarla dolu olacak. Sizlerin yaşam alanlarını korumak ve arttırmak bizim görevimiz. Yanlış hesap Bağdat’tan döner derler. Önemli olan konuşarak, tartışarak doğruyu bulmak. Tüm mahalle halkımızın rahat olmasını istiyorum” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, () Fotoğraflı