BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Fikret Akova, ilçedeki sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek projelerini anlattı.
Burhaniye’de, sivil toplum kuruluşları ve odalara yaptığı ziyaretleri sürdüren CHP’li Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Fikret Akova, Burhaniye Yelken Kulübü, Zeytin Efe Gazetesi, Anneler Derneği, Burhaniye Belediye Spor Kulübü, Şoförler Odası, Körfez Demokrat Gazetesi, Burhaniye Gençlik Kulübü ve Karadenizliler Derneği ile görüştü. Görevde bulunduğu 10 yıl içerisindeki hizmetlerini anlatan Belediye Başkanı Fikret Akova, “Burhaniye’nin başta altyapı sorununu çözdük. Hazırladığımız ve sözünü verdiğimiz projelerimizin birçoğu bitti. Yeni projelerimize kaynak oluşturuyoruz” dedi.
KÖYLERE KOOPERATİF DESTEĞİ
Burhaniye Belediyesi’nin hizmet alanının genişlediğini hatırlatan Başkan Akova, köylerle ilgili projelere Balıkesir’in büyükşehir olmasının gündeme geldiği gün başladıklarını dile getirdi. Köy tüzel kişiliğine ait malların belediyeye geçeceğini vurgulayan Akova, “Köylümüzü kalkındırmak için bütün köylerimizde kırsal kalkınma kooperatifleri kurup köy tüzel kişiliğine ait olan bu malları onlara yetkimiz dahilinde 25 yıllığına çok küçük rakamlar ile kiraya vereceğiz. Burada ürettikleri ürünlerini kooperatif aracılığı ile pazarlamaları sağlanacak. Esnaflarımızın ve üreticilerimizin sorunlarını biliyoruz. Burhaniye ekonomisinin gelişmesi için E 87 karayolu yanında bir zeytin çarşısı ve köylümüzün ürünlerini pazarlayacağı organik Köylü Pazarı projemiz hazır. İmar planında bunun düzenlemelerini yaptık. Bu bölge ticari alan olacak. Spor kulüplerine desteğimiz devam ediyor. Burhaniye Belediyespor basketbol takımı altyapıdaki çocuklarımız karşılaşmalarda başarıdan başarıya koşuyor” dedi.
“DOLMUŞ TAKSİ HATTI OLUŞTURDUK”
Toptancı hali için yer sorununun çözüldüğünü açıklayan Başkan Akova, eski Edremit yolu üzerinde pancar deposu olarak bilinen yerin hazırlandığını ifade etti. Akova, Avrupa Birliği kriterlerlerine uygun projeler için kaynak oluşturmaya çalıştıklarını söyleyerek “Şoför esnafımızın sorunlarının en başında akaryakıtın pahalı olması geliyor. İlçemiz merkezinde bulunan taksici arkadaşlarımız araç fazlalığından iş yapamaz duruma geldiklerini söylediler. Bizde buna çözüm bulmak için Bahçelievler Mahallesi Toki konutları Burhaniye arasında bir dolmuş taksi hattı oluşturduk. Liman projemiz onaylandı. Limanımızın tamamlanmasından sonra Burhaniye’ye gelecek yerli ve yabancı yatçılar ile birlikte su sporları daha fazla önem taşıyacak. Yerel seçimlerde bir dönem daha görev istiyor desteğinizi bekliyoruz” dedi.
Sefer TALAY / BURHANİYE, ()
FOTOĞRAF