BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Belediyesi'nin İller Bankası'na 43 milyon TL borcu olduğunu açıkladı. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, katıldığı canlı yayında CHP İl Başkanı Süleyman Erman'ın seçime iki ay kala yapılan ihalelerin durdurulmasını talep etmesi ve belediyenin 55 milyon TL borcu bulunduğu açıklamalarına cevap verdi. Burdur Belediyesi'nin 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle İller Bankası'na 43 milyon 751 bin 207 TL borcu olduğunu kaydeden Başkan Akkaya, bu borcun kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesisi gibi yatırımlardan kaynaklandığını belirtti.

15 MİLYON BORÇ ALDIK

Bu anlaşmaların 2001 yılında yapıldığını savunan Akkaya, "Biz 2004 yılında göreve geldik. Bu rakamın 15 milyonluk kısmı bizim dönemimizde İller Bankası'ndan alınmıştır. Herkes rahat olsun. Burdur Belediyesi gücü olan belediyedir. Keşke belediye meclisi bana yetki verse de bu kadar daha borçlansam. Bunu Burdur'a çeşitli yatırımlara harcasam" dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Başkan Akkaya, "Devlette devamlılık esastır. Burdur Belediyesi ayaktadır. Çalışmalarımız seçime kadar aynı hızla devam edeceği gibi seçimden sonra da aynı şekilde devam edecektir. Çalışmaları durdurma gibi bir şey olamaz. Hiçbir yerde böyle bir şey olmamıştır. Biz de aynı hızla yapmakta olduğumuz çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Seçim işi nasip işidir. Biz ya da başka bir aday belediye başkanı olsa dahi yatırımlar kaldığı yerden devam edecek. Galibi veya mağlubu ortaya koyacak olan halkımızdır. Hiç kimse dereyi görmeden paçaları sıvamasın" dedi. (FOTOĞRAFLI)