ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çiçekten banka her tür kent mobilyasının üretildiği Gürsu Üretim Tesisleri açılışında, “Geçmişleriyle çok övünen bazı belediye başkan adayları var, biliyorsunuz. Gelsinler görsünler, halkçı ve üreten belediyecilik nasıl yapılır. Kapımız açıktır. Kendilerine burada bunun eğitimini vermeye hazırız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı'nın Gürsu Mahallesi'nde 70 dönüm alanı kapsayan üretim tesisleri törenle açıldı. Açılış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ev sahipliğinde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, CHP'li Belediye meclis üyesi aday adayları ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

'MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜK'

Başkan Akaydın, açılışta yaptığı konuşmada 5 yıl öncesine kadar Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kullandığı malzemenin hemen hemen tamamının yurt içi ve yurtdışından özel firmalardan satın aldığını söyledi. Göreve geldiğinde ilk yaptığı işlerin başında Boğaçayı ve Varsak'ta üretim tesisleri kurmak olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, “5 sene önce bazı direklerimizin üzerinde saksılar vardı. İtalyan firmasına 1000 TL ödeniyordu bu saksılar için. Bir de bakım bedeli vardı. Biz bunları 50- 60 liraya mal ettik. Bir çiçek fidesi 60 kuruşa mal oluyordu, 7.5 kuruşa indirdik" diye konuştu.

AK PARTİ'YE BELEDİYECİLİK EĞİTİMİ VERİRİZ

Gürsu Üretim Tesisleri'nde 150 kişinin çalıştığını ve burada üretilen çiçekten banka üretilen kent mobilyalarının yerleştirilmesi aşamasında da önemli bir istihdam yarattığını kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:

“İsterim ki, Türkiye'de pek eşi olmayan bu tesisi geçmişleriyle çok övünen bazı belediye başkan adayları var, biliyorsunuz. Gelsinler görsünler, halkçı ve üreten belediyecilik nasıl yapılır. Kapımız açıktır. Kendilerine burada bunun eğitimini vermeye hazırız."

YENİ TESİSLER İÇİN TARİH VERDİ

Tesisin 70 dönüm alanda kurulu olduğunu, içinde 6'şar dönümün sera ve kapalı alan atölyelere ayrıldığını kaydeden Başkan Akaydın, tesislerde bir kentin ihtiyaç duyabileceği ne varsa hepsinin üretimini gerçekleştirebildiklerini kaydetti. Başkan Akaydın, tesislerin yılda 5 milyon çiçek, 2 milyon fidan üretim kapasitesine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ertesinde, 1 Nisan Salı tarihini vererek Antalya'nın batı ve doğusunda aynı tesislerden yapmayı vaat eden Başkan Akaydın, “Siyaset yapacağım" dedi ve isim vermeden rakibi AK Partili Menderes Türel'e sert ifadelerle yüklendi. Başkan Akaydın, önce “Ne hizmet yaptı" eleştirilerine yanıt verdi, “Bu tesis bile 100. Yıl'da yapılan üç tane yanlış köprülü kavşağa bedeldir. Öbüründe ulaşım ve trafik yanlışı var, burada çok ciddi istihdam yaratan ve belediye hizmeti maliyetini oldukça düşüren bir tesis var" diye konuştu.

'YALAN SÖYLÜYORLAR'

Başkan Akaydın'ın, Menderes Türel'i hedef alan konuşmaları, bu kadarla sınırlı kalmadı. Türel'i yalan söylemekle itham eden Başkan Akaydın, Konyaaltı sahilinin sırf siyaset adına CHP'li belediyelere devredilmediğini savundu ve şunları söyledi:

“Konyaaltı sahili, 5 yıldır Konyaaltı Belediyesi de biz de talibiz. Buraları belediye işletir. Vermiyorlar siyaseten. Seçimlere 6 ay kala sahil kaderine terk edildi. Kaderine terk edildiği gibi önümüzdeki sezonu kaybetmiştir bu sahil. Çünkü artık orada güvenlik olmadığı için, hijyenik tuvalet gibi tesisler olmadığı için 6 tane mavi bayrağı, duyduğumuza göre kaybetmiştir ve de her türlü kötü kullanıma açıktır. Deniz kirlenecektir, gece güvenliği olmayacaktır, darp, gasp, saymak istemediğim kötü kullanımlar. Bunun sorumlusu kim? Bunun bir tek sorumlusu var, bir tek milletvekili. Milli Emlak üzerinden Antalya'daki bütün tahsisleri engelleyen veya mevcut tahsisleri kaldırtan. Şimdi bu milletvekili çıkıp, televizyonlarda gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. Yalan şu 'Muhittin Böcek'le aramızda uyuşmazlık var.' Bunun için sahili alamıyormuşuz. Yalan, böyle bir şey yok. Aynı yalanı Batı Çevre Yolu için de söylüyorlar. Bu da kocaman bir yalan."

Konyaaltı sahilini Büyükşehir ya da Konyaaltı Belediyesi, kime verilirse verilsin Akdeniz çanağının en iyi sahil işletmesinin sosyal demokrat belediyeler tarafından kurulabileceğini kaydeden Başkan Akaydın, “Bunu ranta yönelik de yapmayız. Hesap şu, seçimi AKP kazanırsa Büyükşehir'e devredilecek. AKP kaybederse ki, kaybedecek, yandaşa verilecek. Yandaşların da ne yaptığını biliyorsunuz. Ceplerini ve ayakkabı kutularını doldurmak için olmadık işler yapacaklar" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)