AK Parti'nin Elmalı Belediye Başkan Adayı Ümit Öztekin'in seçim vaatleri, İl Genel Meclisi üyelerini kızdırdı. Başkan adayının, meclis tarafından köylere aktarılan parayı kaynak göstererek seçim vaadinde bulunduğunu savunan meclis üyeleri, duruma tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi'nin şubat ayı üçüncü oturumunda Antalya'nın Elmalı İlçesi'ndeki 49 köyün hizmetlerinde kullanılmak üzere aktarılan 900 bin TL'lik kaynağın, Elmalı Belediye Başkan Adayı Ümit Öztekin tarafından seçim vaadi olarak kullanıldığı iddiası gündeme geldi. Başkan adayının, kullanımı kendi yetkisinde olmadığı halde bu kaynak ile köylerde 'düğün salonu' yapılacağı yönünde vaatte bulunduğunu ifade eden meclis üyeleri, konunun siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

SAMİMİYETE DAVET EDİYORUM

Konuya ilişkin açıklama yapan MHP grup sözcüsü Zeki Tunç, söz konusu kaynağın Elmalı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kullanılması yönünde ocak ayında meclisin karar aldığını belirterek, "Ancak bazı aday arkadaşlarımız bu parayla '10 köye düğün salonu yaptırılacak' gibi vaatlerde bulunuyor. Biz bu kaynağı Elmalı'nın 49 köyünün ortak hizmetlerinde kullanılmasıyla ilgili aktardık. Bu kaynağın birliğimiz tarafından oradaki köylerimizde bir an önce kullanılması lazım. Bunun samimiyetle siyasi malzeme yapılmadan ve meclisin aldığı karar yok sayılmadan değerlendirilmesi gerekiyor. Elmalı'da siyaset yapan arkadaşımızı da samimiyete davet ediyorum" diye konuştu.

ARADA BİR YALAN DÖNÜYOR

CHP'li meclis üyesi ve aynı zamanda Elmalı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin üyesi olan Mehmet Ordu ise birliğin kararlaştırdığı bir olayın başkan adayı tarafından 'ben yaptım' şeklinde lanse edildiğini aktarırken, bu durumdan üzüntü duyduklarını ve rahatsız olduklarını anlattı. Başkan adayının kendisiyle alakalı olmayan bir şeyi sahiplendiğini vurgulayan CHP grup sözcüsü İlhan Buğdaycı da "Kendisiyle alakalı olmayan bir şeyi sahipleniyorsa arada bir yalan dönüyor demektir. Doğrusu zaten açığa çıkacaktır" diye konuştu.

KARARI BİRLİK VERİR

Üyelerin konuşmalarının ardından açıklama yapan Meclis Başkanı Cavit Arı, söz konusu paranın Elmalı İlçesi'ne bağlı köylerin hizmetlerinde kullanılacağını ifade ederken, şöyle dedi:

"Köylere Hizmet Götürme Birliği bu paraların nerelerde kullanılacağına dair karar alacaktır. Bu para üzerinden bu karara hiçbir katkısı olmayan, hiçbir şekilde tasarrufu, etkisi, yetkisi olmayan arkadaşlarımız siyasi malzeme olarak kullanmaya kalkışamaz. Bu para o kurulun vereceği kararla harcanacaktır. Kurul dışında kimsenin bu para ile ilgili etkisi ve yetkisi yoktur. Bu kurul dışındaki arkadaşların söyledikleri de doğru olmayacaktır." (FOTOĞRAFLI)