ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Yonca Ayas, 'İnsan Nerede Yonca Orada' sloganıyla tek başına çarşı- pazar, cadde, sokak gezip, esnafla sohbet ediyor, sorunlarını dinliyor.

Üzerinde 'Antalya sana kadın başkan yakışır' yazısı ve kendi fotoğrafı bulunan tişörtüyle de dikkat çeken Ayas, "Ben kendim için canlı afiş oldum. Parayla sürdürülen sistemle değil, kendi emeğimi, kendi beynimi ortaya koyarak halkın arasına giriyorum" dedi.

AYAS, ÇEVRECİ ADAY

Yonca Ayas, seçim öncesi adayların bastırıp dağıttığı, duvarlara, direklere, reklam tabelalarına, otobüslere, minibüslere yapıştırdığı, milyonlarca adet tanıtım broşürü ve afişlerin ortalıkta ziyan olduğunu, çevreyi kirlettiğini, toplanıp çöpe atıldığını belirti, milli servetin heba edildiğini dillendirdi. Ayas, seçim çalışmalarını üzerindeki tişörtle sürdürmenin gururunu yaşadığını da kaydedip, "Tek bir kâğıt parçası dahi kullanmıyorum. Ben, canlı broşür, canlı afişim" dedi.

YÜZ YÜZE KONUŞUYOR

Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı için çevreyi ve doğayı kirletmeden, ses kirliliği yaratmadan, büyük paralar savurmadan vatandaştan oy istediğini hatırlatan Yonca Ayas, şöyle devam etti;

"Başka adaylar gibi Antalyalılardan oy istemek için kalabalık bir ekiple, araç konvoyu ile propaganda araçlarıyla, afiş ve broşürlerle halkımızın ayağına gitmiyorum. Tek başıma, yüz yüze konuşup, güzel Antalya'mızın geleceği için, modern cadde ve sokaklar, çiçeklendirilmiş balkonlar, kapı ve pencereler için, sağlıklı, huzurlu, mutlu yaşam, sağlıklı ulaşım için gerçekleştireceğim sosyal projelerimi anlatıyorum. Kadın başkan görmek isteyen halkımız, mücadelemi takdirle karşılıyor." (FOTOĞRAFLI)