CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, kırsal kesimde geçimini tarımdan sağlayan üreticilerin dolandırılmasını önlemek için karne projesini hayata geçireceklerini söyledi. İlçe gezilerini sürdüren Arslan, 10 yıldır yapımı süren Çameli yolunu da bitirme sözü verdi.
Seçim çalışmalarını Çameli, Çal ve Çardak ilçelerinde sürdüren CHP’nin Denizli büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, özellikle kırsal kesimde çiftçinin her yıl mağdur olmasına neden olan dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için karne projesini hayata geçireceğini söyledi. Çal Seçim Bürosu’nun açılışında konuşan Arslan, “ Özellikle Çal’daki tarım üreticilerinin dolandırıcılık konusunda çok şikayeti oluyor. Tüccar pazarlık yapıp ürünü alıyor ama çiftçinin parasını ödemiyor. Köylerdeki üreticiler, bazı art niyetli tüccarlarca kandırılıyor. Göreve geldiğimizde, ilçe belediyelerimiz ve üretici birlikleriyle birlikte, bu alışverişlerin incelenmesi ve takip edilmesi için bir kurul oluşturacağız. Bu kurul üreticiler ve tüccarlar arasındaki ticareti ve şikayetleri takip edecek. Her tüccarın bir karnesi olacak. Bu ticaret karnesini üreticilerimizle ve üretici birliklerimizle paylaşacağız. Üretici tüccarın karnesini görecek, ticaretini ona göre yapacak” dedi.
Çameli İlçesi’ni giderek vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Arslan, ilçe halkının yıllardan bu yana beklediği yolu da kısa sürede tamamlama sözünü verdi. Acıpayam-Çameli arasındaki 30 kilometrelik yolun 10 yıldır tamamlanamadığını, yolun Kirazlıyayla’ya kadar geldiğini de belirten Arslan, “Çameli'nin ulaşım sorunu çözülmedikçe, yolu yapılmadıkça, ilçe halkının ekonomisini düzeltecek, refahını arttıracak projeler hayata geçirilemez. Belediye başkanı olursam ilk hafta iş makinalarını Çameli yoluna çıkartacağım ve yolu mutlaka tamamlayacağım” diye konuştu.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () Fotoğraflı