İZMİR Barosu eski Başkanı Avukat Sema Pekdaş'ın CHP'den Konak Belediye Başkan adayı adayı olup istifasının ardından 8-9 Şubat'ta İzmir Barosu’na bağlı avukatlar Başkan seçecek. Seçime Çağdaş Avukatlar Grubu Baro Başkan Vekili Avukat Ercan Demir ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ise Avukat Aydın Özcan ile girecek.
İzmir Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayının, halen başkanvekili olarak görev yapan Av. Ercan Demir, olduğu açıklandı. Mesleğe ve meslektaşlara yönelik saldırılara karşı durmak için aday olduğunu söyleyen Demir, “Biz avukatlar, yargının kurucu unsuru, vicdan ve adaletin temsilcileriyiz. Kadının, çocuğun, engellinin ve tüm bileşenleri ile çevrenin hergün istismar edildiği bir devlet düzeninde şiddete, istismara ve talana tüm gücüyle karşı koymuş, hak ve özgürlük mücadelesini öncüsüyüz. Bundan sonra da beraberce, avukatlara, barolara, mesleğin onuruna ve saygınlığına yöneltilen saldırılara karşı tüm gücümüzle karşı duracağız. Ülkemizde herşeyin siyasi iktidarin denetiminde olduğu bir düzen var. Her türlü gericiliğe ve yobazlığa karşı kararlı bir şekilde mücadele ederek özgürlük ve bağımsızlığın savunucusu olacağız. Bu mücadelenin kararlı bir biçimde devamı için bana destek verin. Oyunuzu kullanmaya gelin” dedi.
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Av. Aydın Özcan de meslektaşlarını oy kullanmaya davet etti. Yaklaşık 7 bin üyesi bulunan İzmir Barosu'nda son yapılan genel kurulda 4 bin 500 avukatın oy kullandığına dikkat çeken Aydın Özcan, “Sorun çıkarmak için değil, sorunları çözmek için adayım” dedi. Aydın Özcan “Hukuk tarihimizdeki, karanlık bir süreci yaşıyoruz. İzmir Barosu sessiz kalamaz ve kalmamalıdır. Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve Cumhuriyet değerlerini en yüksek perdeden savunmak düşüncesiyle, meslektaşlarımızın her gün yüzyüze geldikleri mesleki sorunların çözülmesini birincil öncelik görerek Baro Başkanlığına adayım. Hep söylediğimiz gibi, avukat adalet içindir. Baro avukat içindir. İnanıyorum ki demokrasi ve uzlaşma kültürü, ortak payda olacaktır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bildiğimiz, tanıdığımız, çokça eleştirdiğimiz ama neticede meslektaşımız olan değerli hukukçulardır. Ben sorun çıkarmak için değil sorunları çözmek için adayım. Ortak aklı bulmak en doğru seçenektir. Seçim sonucunda ortaya çıkacak, genel kurul iradesine saygılıyız ve hepimiz de saygılı olmak zorundayız” dedi.
Toplumsal sorumluluk adına görev almaya hazır olduklarını belirten Aydın Özcan başkan seçilmesi halinde mesleğin saygınlığını daha da yücelteceklerini söyledi.
İzmir Barosu Olağanüstü Genel Kurulu 8-9 Şubat'ta Ege Üniversitesi Kampüsü içindeki Spor Salonu’nda yapılacak.
Bahri KARATAŞ İZMİR ()
foto