ANTALYA, Kemer karayolu kenarında kurulan ve inşaat çalışmasının tamamlanmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü'ne devredilen Antalya Balıkçı Barınağı'nda ihale sürecinde sona yaklaşıldı.

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu, Milli Emlak Müdürlüğü'nün ihaleye girecek taraflardan fiyat istediğini söyledi. Kendiroğlu, "Tarım İl Müdürlüğü kendine göre fiyat belirledi, biz de belirledik. Milli Emlak Müdürlüğü fiyat belirlemeleri yaptığına göre yakın zamanda ihaleye çıkılacaktır" dedi.

Kendiroğlu, Tarım İl Müdürlüğü'nün barınağı kanunen tamamen alamayacağını, sadece geçici olarak işletmesini alabileceğini kaydetti. Kendiroğlu, "Yapılacak ihale de önce balıkçı kooperatiflerine verilmek zorunda. Eğer kooperatifler alamazsa ikinci etap yerel yönetimler, eğer yerel yönetimlerden talep olmaz ise son olarak 3'üncü etap yani özel şirketlere ihale edilir" dedi.

BALIKÇI BARINAKLARI BAKANLIK DEĞİŞTİRİYOR

Birkaç ay içinde balıkçı barınaklarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredileceğini hatırlatan DTO Antalya Şube Başkanı Kendiroğlu, şunları dile getirdi:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetmeliği 'Bu tür yerler, en iyi kullanılabilir şekilde yönetilir, yönetim şekli oluşturulur' diyor. Yeni bu bakanlığa geçtikten sonra birtakım düzenlemeler yapılacaktır. Ulaştırma Bakanlığı kendi işletim sistemi veya kiralama sitemini belirleyecektir." (FOTOĞRAFLI)