İZMİR’in Bornova İlçesi’ndeki Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL), Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan deprem dayanıklılık testi sonucunda yıkılması kararlaştırılan binalarının yeniden yapımında sona gelindi. Yeni spor salonunun da tamamlanma aşamasında olduğu bildirilirken, farklı okullarda eğitim gören BAL öğrencilerinin kısa süre sonra yeni binalarda eğitim görmeye başlayacağı belirtildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2011 yılında yapılan depreme dayanıklılık testi sonucu, İzmir Valiliği, BAL’ın A, F ve G bloklarının yıkılmasını kararlaştırdı. 2011-2012 eğitim öğretim yılının 2’nci yarısında bu konusu bloklar boşaltıldı. Burada eğitim gören 9 ve 12’nci sınıf öğrencileri komşu okullara nakledildi. Binaların yıkımı sonrası, Bornova Anadolu Lisesi Eiitim Vakfı (BALEV), çalışmaların hızla yürütülmesi için devreye girdi. Bakanlığın tek tip projelerinin yerine, BAL’ın geleneklerine uygun ve estetik yapıların inşaa edilmesi için girişimlerde bulunuldu. Yeni binaların projeleri hızla tamamlandı. 2012 yılında başlanan inşaat çalışmaları, hızla yürütüldü.
Yeni binaların, 40 derslikli, modern, laboratuvar ve diğer altyapısı ile örnek olabilecek şekilde tasarlandığını belirten BALEV Başkanı Erhan Uzunoğlu, zorlu ihale sürecinin ardından spor salonunun da yenilendiğini kaydetti. Bu süreçte, BAL yönetimi, öğretmenler ve Okul Aile Birliği’nin vakıf liderliğinde mücadele verdiğini aktaran Uzunoğlu, okul dışında eğitim gören öğrencilerin, kısa süre sonra akıllı tahta, doğalgaz ısıtmalı sıınflara kavuşacağını belirtti. Uzunoğlu, bu süreçte kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
FOTOĞRAF