İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anadolu’da bin yıllardır yaşayan halkın gelenek göreneklerini korumaları için çalıştıklarını belirterek, “Yol kadar cemevi de önemlidir. Zaten dayanışma, birlik, beraberlik herkese yaşam hakkını sağlayacak olanakları sunmaktan geçer. 10 yıldır hiçbir ayrım yapmadan sadece insan odaklı çalışıyoruz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirilecek Foça Bağarası Kültür Evi’nin temeli Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada bin yıllardır yaşayan halkın gelenek göreneklerini korumaları için kültür evleri inşa ettiklerini söyledi. Kocaoğlu konuşmasında seçim sürecinde rakiplerinin iddialarına da yanıt verdi. Su fiyatlarının tek tarifeye indirilmesi yönündeki vaatlerin sosyal adalet ilkesine uygun olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımda 90 dakika istemini neden uyguluyorsak, suda farklı tarifeleri de aynı nedenle uyguluyoruz. Biz az su tüketen sabit gelirli vatandaşımızın su tarifesini düşük tutarak, sabit gelirliyi koruyoruz. Hem de suyun tasarruflu kullanılmasını sağlıyoruz. Kırsalda evinin bahçesinde hayvan besleyen, sebze meyve üreten hemşerilerimiz için tarım tarifesini başlattık. Dörtte bir fiyatına tarım tarifesi uyguluyoruz. Bu sosyal demokratların yapacağı iştir, bu adaletli davrananların yapacağı iştir” dedi.
Başkan Aziz Kocağlu, belediye yönetimini borçla devraldığı yönündeki söylemlerinin kesinlikle bir önceki Başkan Ahmet Piriştina’yı hedef almadığını da belirterek, “Rahmetli başkanımızı her zaman minnetle andım. Ahmet Piriştina’nın kendi döneminde bir kuruş borçlanması da yok. Bu borçlar ondan önceki dönemlerin borcuydu. İzmirlinin çok iyi bildiği konuları siyaset malzemesi yapmanın bir gereği yoktur. Bunu yapmak, konuları basitleştirerek bir şeyler yapma çabasıdır ki, bu da doğru bir yaklaşım değildir” diye konuştu.
İzmir’deki trafik sorununu yeniden gündeme getiren Kocaoğlu “İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak, göreve başladığı zaman trafik problemi ile ilgili bir koordinasyon toplantısı yapın, konuşalım dedik, hala yapılacak. İzmir’de trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polisi gören var mı, trafik polisi görev yapıyor mu? İkinci sıra, üçüncü sıra parklanmalara bizim müdahale yetkimiz yok. Müdahale edemiyoruz. Bu konuda görev yapacak kurumlar Emniyet Müdürü’ne ve Sayın Vali’ye bağlı. Sayın Emniyet Müdürü ve Sayın Vali’yi trafik polislerine görev yaptırmaya çağırıyorum. Trafiği tıkayarak, otopark eksik diyerek seçime kadar İzmirli hemşehrilerimize sıkıntı yaşatmanın hiçbir anlamı yok. Buradan fayda çıkmaz. Trafik polisini çekerek İzmirliye eziyet çektirmeyin” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün yaptığı açıklamaları da yanıtlayan Kocaoğlu, “Dün Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Bey İzmir’e gelmiş, “Arsenikli suyu içirdiler’ demiş. Sayın Başbakan Yardımcımız çok gerilerde kalmış. Arsenikli suyu biz içirmiyoruz. O zaman da içirmedik. Ama Kızılırmak’ın ağır metalli sularını Ankaralılara içirmek için, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve üç dört bakanın oynadığı bir oyundu bu. Yeni bağlanan yerler hariç, İZSU kurumuzla nereye su veriyorsak arıtıyoruz ve 24 saat kesintisiz ve sağlıklı su veriyoruz. Başka bir şey bulun, geçmiş işlerle, boş işlerle uğraşmanın faydası yoktur” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın atık bertaraf tesisinin Harmandalı’da kurulması yönündeki açıklamaları ve bu yöndeki temaslarını da değerlendirdi. Başkan Kocaoğlu, daha önce katı atık tesisinin Harmandalı’da kurulmasını öneren Yıldırım’ın şimdi burada tesis kurulamayacağı yönünde görüş belirttiğini hatırlattı. Harmandalı’nın vahşi değil, düzenli depolama alanı olduğunu ve İstanbul Ümraniye ile kıyaslanmasının doğru olmadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Ama bu çağda düzenli depolama yapmamız da yeterli değil. Atıkları hammadde olarak kullanıp bertaraf edeceğimiz tesisin yerini tespit ettik. Burada nasıl bir tesis yapacağımızı dünya aleme göstereceğiz” dedi. Başkan Kocaoğlu daha önce Torbalı Taşkesik’te kurulması planlanan tesisin ise geçtiğimiz genel seçimler öncesinde bakanlığın da devreye girmesiyle siyasete kurban edildiğini söyledi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’la 10 yıldır uyum içinde, kimseye ayrım yapmadan hizmet verdiklerini belirten Kocaoğlu, “O zaman bir tek şey istiyorum sizden. Kimi en namuslu biliyorsanız, kimin hak etiğine inanıyorsanız, kimin bu kentin çıkarı için göğsünü siper edeceğine inanıyorsanız ona oy verin” dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da 10 yıldır en büyük desteği Aziz Kocaoğlu’ndan gördüğünü belirterek kendisine teşekkür etti. Çiftçiye yönelik, gençlere yönelik çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Demirağ, bu projeleri hayata geçirirken tek dayanak noktalarının “İşimiz Foça gücümüz İzmir” sloganı olduğunu söyledi.
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Haydar Olcay ve Alevi Kültür Dernekleri Bağarası Şubesi Başkanı Munzur Küçük, kültür evinin yapılına katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür etti. Haydar Olcay, “Bir değil, yüz bin Ali’yle de gelseniz İzmir’in Aziz kalacağını size hatırlatırız” diye konuştu
Konuşmaların ardından kültürevinin temeli törenle atıldı. Toplantı odası, ibadethane, kurs odası, yemekhane, yönetim odası, gasilhane ve otopark gibi bölümlerden oluşacak “Foça Bağarası Kültür Evi” 3-4 ayda tamamlanacak.
İZMİR ()
foto