AYDIN Kent Konseyi 2013 yılını değerlendirmek üzere Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun da katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda 5 yıl içerisinde yapılan faaliyetler sunumla anlatıldı.
Aydın’ın büyükşehir olmasıyla 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerin ardından yeniden yapılanacak olan Aydın Kent Konseyi 5 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi. Leman Kültür’de yapılan toplantıda Kent Konseyi Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, 2014 yılı çalışma takvimi hakkında da bilgiler verdi. 30 Mart seçimlerinden sonra Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte Aydın Kent Konseyi’nin yeni bir kimlik kazanacağını vurgulayan Birincioğlu, “Kent konseyleri istişare nitelikteki herhangi bir yaptırımları bulunmayan kurumlardır. Bütçeleri son derece kısıtlıdır. Burada görev yapan tüm arkadaşlarımız son derece fedakarca hizmet yaparak birçok aktivitenin gerçekleştirilmesinde finasmanlık ve rehberlik sağladılar” dedi.
ÇERÇİOĞLU’NUN KENT KONSEYİ GURURU
Kent Konseyleri'nin kentin kalkınma önceliklerinin belirlenmesinde önemli bir role sahip olduğunu dikkat çeken CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Aydın kent konseyi bugüne değin kentimizle ile ilgili gelişmeler ve sorunlar karşısında karar alma sürecinin içine girerek kentimize sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda değer kattı. Aydın Kent Konseyi kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler kısacası toplumun her kesimi için samimi katkısını ortaya koydu. Kent Konseyi’nin kurucu başkanı olarak bana iletilen hiçbir talebi geri çevirmeden gücümüz yettiği kadar destek olmaya çalıştım. Bu açıdan kent konseyinin başarılı çalışmaları bana her zaman gurur verdi” diye konuştu.
“KADINLARIMIZ SOSYAL HAYATIN İÇİNDE OLMALI”
Kadınların toplumda daha aktif bir hale gelebilmeleri için Kent Konseyi'nin önemine işaret eden Çerçioğlu, “Kent Konseyi kentli kadınlarımızın daha fazla kent yaşamı içinde olmaları konusunda büyük çaba gösterdi. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımız mutlaka sosyal hayatın içinde olmalı. Çalışma hayatı içerisinde olmalı. Eğer biz Avrupa ülkelerinin seviyesinde daha çağdaş olmak istiyorsak kadının mutlaka sosyal hayatta ve ekonomik hayatta olması gerekir. Kadını eve kapatmak ve kadını sadece evde üretken hale getirmek geri kalmış bir zihniyetin yapısı” dedi.
Cem ULUCAN / AYDIN, ()
Fotoğraflı