İZMİR’de Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’na CHP’den talip olan Ertan Avkıran, aday gösterilmeyince DSP’ye geçti. DSP’nin adayı olan Avkıran, “48 yıldır bu partideyim. Cezaevinden çıktıktan sonra kimse bana sahip çıkmadı. İade-i itibar istedim ama verilmedi” dedi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı iken 2009 yılında cezaevine giren Ertan Avkıran’ın yerine Mustafa İnce başkan seçilmişti. Avkıran, aynı göreve yeniden talip oldu ancak CHP tercihini İnce’den yana kullandı. Avkıran da DSP’ye geçerek İnce’ye rakip çıktı. 1966 yılından bu yana yakasında CHP rozeti taşıdığını söyleyen Avkıran, cezaevinden çıktıktan sonra partisinin kendisine sahip çıkmadığını ileri sürerek şöyle konuştu:
“Bu partide herkese sahip çıkıldı bana sahip çıkılmadı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a gösterilen vefa bana gösterilmedi. Güzelbahçe’de aday olmam için 8 bin imza toplandı, CHP Genel Merkezi’ne götürüldü ancak kimse ciddiye almadı. DSP’ye geçişim benim uhdemde değil. Ben partimden ayrılmadım beni partimden ayırdılar. Aday olmak zorundaydım. Bu kadar imza toplandı. Bu insanlara arkamı dönemezdim. Kendimi Güzelbahçe’ye emanet ettim. Gereken katkıyı vereceğim. Hizmetten kaçmam hep beraber olacağım.”
Avkıran, pazar günü saat 13.00’da DSP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde adaylığını resmen ilan edecek.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF