ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Korkuteli Temsilciliği açıldı. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Korkuteli'nde yaklaşık 500 üyeleri bulunduğunu söyledi.

ATSO Korkuteli Temsilciliği'nin açılış töreni ve düzenlenen kokteyle İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı,

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile ATSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Meclis Başkanı İzzet Bayar, Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Meclis Başkan Vekili Miray Akbaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, Meclis Üyesi Münevver Gençtürk ve Korkuteli Temsilcisi Halil Eray'ın yanı sıra üyeler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KORKUTELİ'NDE 500 CİVARINDA ÜYE

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak, açılışta yaptığı konuşmada Korkuteli'nin son yıllarda ticari açıdan önemli gelişme gösterdiğine işaret ederek, "Korkuteli'nde yaklaşık 500 üyemiz var. Bunların çoğu da şirket. Önemli faaliyetlerde bulunmaya, aldığımız aidatlardan fazlasını vermeye gayret ediyoruz" dedi.

Finike portakalında olduğu gibi Korkuteli mantarında da markalaşma çalışmasına gidilebileceğini anlatan Budak,

"Korkuteli'nin Antalya'nın ekilen toprağının yüzde 30'una sahip olduğunu hatırlattı. Türkiye'de mantar üretiminin yüzde 50'den fazlasının Korkuteli'nde olduğuna dikkati çeken Budak, "Antalya'daki patates üretiminin yüzde 80'i, tahılın yüzde 50'si, elmanın yüzde 40'ı, kirazın yüzde 70'i, hayvancılığın yüzde 20'si ve süt üretiminde 35 bin ton süt üretimi ile de birinci olmuş. Üretici kazanamadığından tüketici de ucuz ürün tüketemediğinden şikayetçi. Enerji fiyatları, gübre fiyatları, ilaç fiyatları gibi muzdarip olunan konular var. Mantarda, elmada markalaşmak için girişimlerde bulunulmalı. Biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

KORKUTELİ GELİŞTİRİLMELİ

Budak, Korkuteli'nin kültürel anlamda gelişmesi için çalışma yapılması ve en azından gezilecek bir müzesi olması gerektiğini kaydetti. ATSO Başkanı ayrıca Antalya'nın yazın neredeyse Korkuteli'ne taşındığını, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. (FOTOĞRAFLI)