MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediye başkan adaylarının ziyaret ettiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, “Belediye başkan adayları projelerini yarıştırmalı. Kavga olursa Antalya kaybeder" dedi.

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, MHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Cengizhan Gököz, MHP İl Başkanı Osman Çetin ile partinin il ve ilçe yöneticileri, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Budak, Oda'nın yerel yönetimden beklentileri hakkında bilgi verdi.

ATSO'nun 40 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük odalarından biri olduğunu vurgulayan Budak, ATSO'nun, kentin vizyonunu belirleyen bir oda olduğunu kaydetti. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Budak, “Biz oda olarak şunu istiyoruz; Belediye başkan adayları projelerini yarıştırmalı. Kavga olursa hepimiz kaybederiz. Türkiye ve Antalya olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

Kültür ve sanatı Antalya'da stratejik faktör olarak gördüklerinin altını çizen Budak, “ATSO olarak Antalya'da bu alanda örnek olacak iki büyük yatırıma imza atıyoruz. Kaleiçi'nde satın aldığımız tarihi konağı restore ettirerek ATSO Evi olarak kentimize kazandıracağız. Bu yatırımla amacımız yeni bir cazibe noktası yaratmak ve dikkatleri Kaleiçi'ne çekmek. Yine benzer mantıkla 19 Şubat'ta kent merkezindeki eski binamızın yerine yapılacak kültür sanat merkezimizin temelini atacağız" dedi.

ÇELİK: ANTALYA'YI STK'LARLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik de konuşmasında, ATSO'nun gerçekleştirdiği '2023 Vizyonu' Arama Konferansı'ndan çok yararlandığını söyledi. Seçimi kazanmaları halinde Antalya'yı tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte yönetmeyi planladıklarını kaydeden Çelik, “EXPO Antalya için çok önemli. EXPO yönetiminde Antalya'nın etkin olmasını istiyoruz. Böylesine büyük bir organizasyon Antalya'ya daha çok yatırım getirmeli. Kent Konseyi'ni daha fonksiyonel hale getireceğiz. Tüm Antalya'yı kapsayan ulaşım master planı yapacağız. ATSO'nun bilgisinden tecrübesinden yararlanacağız" diye konuştu.

ATSO Başkanı Budak, MHP'li Çelik ve Gököz'e, ATSO'nun 2023 Vizyonu Arama Konferansı ve Karar Konferansı kitaplarından hediye etti. (FOTOĞRAFLI)