İZMİR’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Beşiktaşlılar Derneği ile Aliağa Lions Kulübü’nün birlikte organize ettikleri tavla turnuvası sonuçlandı. Turnuvadan elde edilen gelirle Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi’ne eğitim malzemesi alındı.
Aliağa Beşiktaşlılar Derneği ile Aliağa Lions Kulübü’nün bu yıl ikincisini düzenledikleri geleneksel tavla turnuvası sonuçlandı. Geçtiğimiz yıl turnuvadan elde edilen gelir ile Aliağa Devlet Hastanesi’ne hidrolik acil müdahale sedyesi alınırken bu yıl da Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi’ne eğitim malzemesi alındı. Ekim ayı başında 126 yarışmacının katılımıyla iki aya yakın süren turnuvanın sonucunda ipi göğüsleyen Bedri Kaçar, ikincisi İbrahim Koca, üçüncüsü ise Ahmet Özşahin oldu.
Dereceye girenlere ödüller, Aliağa Beşiktaşlılar Derneği Onursal Başkanı Hakkı Ülkü, Aliağa Lions Kulübü Derneği Başkanı Bedri Kaçar, Çaltılıdere Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi Müdür Yardımcısı Cebrail Ekici ve tavla severlerin katıldığı bir törenle verildi. Turnuvanın birincisi Bedri Kaçar tam altın ile, ikincisi İbrahim Koca yarım altın, üçüncü Ahmet Özşahin ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Yarışmacılar ödüllerini derneğe bağışlarken, dernek de turnuvada elde edilen gelirlerle Çaltılıdere Köyü’nde bulunan Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi’ne bilgisayar, klima ve eğitim materyalleri aldı.
Aliağa Beşiktaşlılar Derneği Onursal Başkanı Hakkı Ülkü, turnuvanın giderek daha katılımlı bir şekilde gelenekselleşeceğini işaret ederek “Beşiktaşlılar Derneği ve Lions Klübü üyeleri olarak turnuvada aktif görev almaya gayret gösterdim. Geleneksel olma yolunda ilerlediğimiz bu turnuva istediğimiz gibi giderse ilçemizde tek olacak” dedi.
“ASIL AMAÇ, YARDIM”
Lions Derneklerinin asıl amacının karşılıksız yardım olduğunun altını çizen Aliağa Lions Kulübü Başkanı Bedri Kaçar, “Geçtiğimiz yıl 80 kişinin katıldığı turnuvaya bu yıl 150 kişinin katılmasını hedeflemiştik. Kısa sürede bu yıl 126 kişi gibi iyi bir katılımcı sayısıyla turnuvamızı gerçekleştirdik. Turnuvamızın asıl amacı, daha önce belirlemiş olduğumuz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi Okulu ihtiyaçlarının karşılanması idi. Elde ettiğimiz gelirle 3 bilgisayar ve 2 klima ile okulumuza yardımlarımızı sunmak için burada biraraya geldik. Aliağa'nın bu güzide iki derneği olarak, Lions Kulübü üyelerime, Beşiktaşlı kardeşlerime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“OKULUMUZUN İHTİYACIYDI”
Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi Müdür Yardımcısı Cebrail Ekici, etkinlik sayesinde okulun önemli ihtiyaçlarının giderildiğini bildirdi.
Konuşmalarının ardından, turnuvada elde edilen para ile alınan 2 klima ve 3 bilgisayar dernek yöneticileri tarafından Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezi Müdür Yardımcısı Cebrail Ekici’ye törenle teslim edildi.
Şahap AVCI / ALİAĞA, () FOTOĞRAFLI