İZMİR Büyükşehir Belediyesi, atık transfer istasyonlarından toplanan malzemenin taşınmasında kullanmak üzere araç filosuna 12 adet çekici ve 10 adet yarı römork daha ekledi. Yeni istasyonlar ve araç alımlarıyla atık taşıma kapasitesi yüzde 70 oranında arttı.
Atık yönetimi konusunda yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık transferinde kullanılan araç filosunu 12 adet çekici ve 10 adet yarı-römork ile güçlendirdi. Yeni araçların hizmete girmesiyle çekici sayısı 41, yarı-römork sayısı ise 53'e ulaştı. Transfer istasyonlarında kullanılan yüksek kapasiteli TIR'lar sayesinde atık malzemelerin daha verimli bir şekilde taşınması sağlandı.
TASARRUF SAĞLANACAK
Atıkların, küçük tonajlı toplama araçlarından transfer istasyonları aracılığıyla, büyük tonajlı, sıkıştırmalı yarı-römorklara aktarılması, toplama-taşıma maliyetlerini azaltıyor. Özellikle uzak mesafelerdeki yerleşim birimlerinde taşıma için harcanan zamandan tasarruf ediliyor, kullanılan yakıt miktarı ile buna bağlı olarak hava emisyonları da düşürülüyor.
İKİ İSTASYON DAHA
Büyükşehir Belediyesi, atık yönetimine ilişkin mevzuat kapsamında taşıma mesafelerinin uygun olmadığı yerleşim birimlerinde de transfer istasyonlarının kurulması çalışmalarını sürdürüyor. Halkapınar, Gediz, Kısık, Gümüldür, Karşıyaka, Torbalı, Selçuk, Foça olmak üzere 8 transfer istasyonunun faaliyete girmesi ve araç alımlarıyla atık taşıma kapasitesi, 70'lere varan oranda arttırıldı. Önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak Urla Transfer İstasyonu ve ardından açılacak Türkelli Transfer İstasyonu ile tesis sayısı 10'a ulaşacak.
FOTOĞRAF