İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Fakültesinin himayesinde düzenlenen Atalay Demirci söyleşi programına genç İKÇÜ’lülerin ilgisi yoğun oldu.
Söyleşiyi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Gökçe, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Okur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Soyöz, Genel Sekreter Yardımcısı - SKS Daire Bşk.V. Nihat Sabuncular, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci takip etti.
Öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtlayan ünlü komedyen Atalay Demirci, üç bini aşan yurt içi ve yurt dışı gösterinin ardından bir yetenek yarışmasından birincilik kazanması ile gelen şöhreti kendine has mizahi üslubuyla anlattı. Özellikle yarışmadan sonra yapılan benzetmeleri, kıyasları yanlış bulduğunu belirten Demirci, “Yarışmadan sonra çeşitli kıyaslar yapılmaya çalışıldı, yarış içine sokulmaya çalışıldı. Ben buna çok kızıyorum. Zaten bu işi yapan çok az insan var. Bırakın bu insanlar kolkola versin, bu ülkeyi güldürsün. Onları karşı karşıya getirme çabasına, düşman insanlar gibi bir hava oluşturma çabası beni çok rahatsız ediyor. Şu anda Türkiye’deki tüm komedyenlerin bulundukları yeri hak ettiklerini düşünüyorum. Hepsinin lezzeti farklı” dedi.
Atalay Demirci, bu alanda daha çok isim çıkmasının anahtarının üniversiteler olduğuna işaret etti. Demirci, “Yaptığım iş zor bir iş. Başarılı olabilmeniz için birçok parametre var. Amerika’daki gibi çok fazla ismin olmasını çok isterim Medya bakımından biraz kartel durumu söz konusu. Ben mesela Yetenek Yarışmasına çıkmasaydım, orda bir başarı elde etmeseydim, şu an bu kadar popüler değildim. Şu an hala lokal organizasyonlara çıkıyor olacaktım. Bunun reçetesinin üniversiteler olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerdeki tiyatro topluluklarından arkadaşlarımıza, birilerinin destek olması, yüreklendirmesi, arkasında durması gerekiyor. Bu iş üniversitelerde başlayıp dalga dalga büyürse o zaman bu algı kırılır” diye konuştu.
İZMİR ()
foto