Türkiye’deki doğalgaz ile çalışan diğer elektrik santralleri gibi, 2011 yılında doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zamlardan etkilenen ATAER Enerji Santrali, sıkıntılı geçen 2012’nin ardından, 2013’te toparlandı, bu yıl için önemli başarı hedefleri koydu.
ATAER Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan son iki yılda fiyat politikası nedeniyle zor şartlarda mücadele verdiklerini ancak bu dönemden başarıyla çıktıklarını söyledi. Atılgan, “Hedefe yönelik yapılan çalışmalar ve alınan danışmanlıklar sonucu varılan nokta, kısa dönemde elektrik fiyatlarının artmayacağı ve doğalgaz fiyatlarının düşmeyeceğiydi. Eğer piyasalar çok iyi takip edilip doğru yönetilirse bu şartlarda bile kar edilebileceğini göz önüne alarak ATAER Enerji’ nin tüm organizasyonunun buna göre dizayn edilmesi kararını aldık” dedi.
ATAER Enerji’ nin kurulduğu günden bu yana o günkü piyasalar gereği rekabetten uzak, sadece yapmış olduğu üretimden para kazanan bir kurum olduğunu ifade eden Atılgan, “İlk olarak ATAER Enerji, İAOSB’nin elektrik yükümlülüğünü tekrar üzerine aldı. Elektrik piyasalarını analiz edecek, yorumlayacak ve iyi yönetebilecek kadrolar oluşturuldu. Yeni sistemde fiyatların düşük olduğu saatlerde elektrik satın alacak, fiyatların yüksek olduğu saatlerde ise üretim yapacak bir yapı oluşturdu. Tüm bu çalışmaların sonucunda ATAER Enerji, piyasalarda çok yeni olmasına ve birçok olumsuz etkene rağmen, 2013 yılını hedeflenenin üstünde kapatmayı başardı” dedi.
İZMİR ()
foto