SEÇİM sürecinden CHP’ye kayıt yaptırıp Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, istifa edip DSP’den Bayraklı Belediye Başkan adayı oldu. Basın toplantısı yapan Aslan, “CHP’de ilgisizliği içime sindiremedim. Başarım ve tecrübem yok sayıldı. Geçmişime güvenerek Bayraklı’da seçimi alacağıma inanıyorum. Şu anda yüzde 30’larla başlıyoruz. Kaybetmeyeceğime dair hiçbir kuşkum yok” dedi.
Edindiği bilgi birikimi ve kentsel dönüşüm projelerine uygulama alanı bulabilmek amacıyla DSP’den Bayraklı Belediye Başkanlığı Adaylığını açıklayan Hüseyin Aslan, Kordon Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Temiz toplum temiz siyaset, insan ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışını uygulayacaklarını belirten Hüseyin Aslan, “Toplumun her kesiminden halk desteğine ve sevgi ile güvene karşılık CHP’den adaylığım kabul görmedi. Kente, kentliye hizmet olanağı tanınmamış oldu. Yoğun talepler karşılığında DSP’den aday olmam istendi. İzmir’de en çok kentsel dönüşüme ve hizmete ihtiyaç duyulan Bayraklı’dan İlçe Belediye Başkanı aday olmaya karar verdim. Bayraklı dünden bugüne kontrolsüz göçün çarpık kentleşmenin kurbanı olmuştur. Kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan yerleşim alanıdır. Ulaşımdan eğitime, sosyal donatılardan kültürel yapıya kadar her konuda Bayraklı, kolları ile körfezi kucaklayan çağdaş bir belediyecilik anlayışı ve hizmeti ile İzmir’in ilgi odağı olmaya aday” dedi.
NEDEN BAYRAKLI
Bayraklı’dan aday olmasının sebeplerini anlatan Aslan, “İzmir’in tarihini özetleyen bir ilçe olması, ilçenin kontrolsüz göçün, gecekondulaşmanın, plansız yapılaşmanın çarpık kentleşmenin kurbanı haline gelmesi, Bayraklı’nın kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan ilçelerden olması, Bayraklı’nın ulaşımdan eğitime, yeşil dokulu çevre düzenlemesinden sağlığa, sosyal donatılardan kültürel yapılanmaya ve yeni istihdam alanları yaratmaya kadar çok geniş bir hizmet açlığıyla karşı karşıya olması, ilçenin kollarıyla körfezi kucaklayan, mavilikleri seyreden konumuyla çağdaş bir belediyecilik anlayışıyla İzmir’in ilgi odağı, cazibe merkezi ve vitrini olabilecek konumda olması sebebiyle Bayraklı’dan aday oldum” dedi. 25 yıllık kentleşme ve kentsel dönüşüm konularındaki bilgi birikimini Bayraklı’da uygulamaya koymak istediğini aktaran Aslan, halka sırtını dönen, herkesi kucaklayan dost kapısı belediye anlayışıyla hareket edeceğini dile getirdi. Her şeyin var olduğu fakat hiç bir şeyin yapılmadığı Bayraklı ile karşı karşıya olduklarını belirten Aslan, “Faaliyetlerimizi daha rahat yapabileceğiz. Başkaları gibi hayal konuşmuyoruz. Projelerimiz hazır. Vatandaşlardan maddi ve manevi destek görüyorum. İzmir halkına güveniyorum. Bayraklı’da adaylar var ve vatandaşın sözü geçecek. Kamuoyu yoklamasında Hüseyin Aslan’ı halk Bayraklı’da görmek istiyor. Bayraklı’da seçimi alacağımı tahmin ediyorum. Şu anda yüzde 30’larda başlıyoruz. Kaybetme konusunda hiçbir kuşkum yok. herkesten yakın ilgi ve destek görüyorum” dedi.
“ASIL DÖNEKLİK SÖZLERİN TUTULMASIDIR”
Bir gazetecinin CHP İl Başkanı Ali Engin ‘in partiden istifa edenlere “dönek” demesinin nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Aslan, “Asıl döneklik verilen sözlerden dönmektir. İzmir’de herkes kimin dönek olduğunu, kimin dönek olmadığını biliyor” dedi.
TÜRKİYE SİYASETİNDE KIRILMA BAŞLADI
DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, “Türkiye siyasetinde kırılma başlamıştır ve herkesin tercihi DSP’dir. Türkiye’de Atatürk’ü ve Cumhuriyeti bayrağı tartışır hale gelmiş. Birçok kazanımlarımız Cumhuriyet ile beraber gelmiştir. Ne evindeki ne de mahallesindeki Atatürk rozetinden rahatsız olacağını düşünmüyorum. Çünkü DSP sorgulanmaya ve tartışmaya taraf değildir ve müsaade etmez” dedi.
Eray ARPAŞİN/ İZMİR ()
foto