ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT), Savaş Aykılıç'ın Aristophanes'in 'Lysistrata' adlı oyunundan esinlenerek yazdığı 'Aşk Grevi'ni, 13 Şubat (Perşembe) ve 14 Şubat (Cuma) akşamları yeniden sahneliyor. Her seferinde gişe rekoru kıran eser, ABT sahnesinde saat 20.00'de başlayacak.

'Aşk Grevi'nde, savaşın yarattığı yıkıma daha fazla dayanamayan kadınlar 'Biz olmazsak biz olmayız' diyerek kazan kaldırıyor ve barış ortamı sağlanıncaya kadar erkeklere aşk yasağı uyguluyor.

Rejisörlüğünü Müfit Kayacan'ın yaptığı oyunda, Müfit Kayacan (Akdenizli komutan), Mehmet Özgür, Murat Ercanlı (Rumelili asker), Hasibe Özgür (Kürt kadın), Safinaz Özgür, Sencan Köymen (Egeli kadınlar), Pınar Boyar (Azeri kadın', Recep Kamiloğlu (Laz asker), Talat Turhan Türkeli (anlatıcı) rollerini üstlendi.

Eserin dekor ve kostümleri Cenap Aydınoğlu, ışık tasarımını Özgür Dokuyucu hazırladı. Orkestrada ise Ali Tunca, Güney Şenel, A. Türkay Uzun, Mustafa Altınay, Taşkın Ceylan farklı çalgı aletleriyle yer aldı. Gizem Kutlu, Pelin Bülbül, Seval Zomp, Meltem Eken, Başak Gürbüz ile Arzu Özalçı da dansçı olarak sahneye çıkıyor. (FOTOĞRAFLI)