GAZİANTEP Mutfağı’nın İzmir’deki vazgeçilmez adreslerinden “Antepli Ramazan Usta' Manavkuyu’daki yeni yerinde tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.
2001 Yılında işadamı Duran Kahveci ve kebab ustası Antepli Ramazan Deniz ortaklığıyla Süvari Caddesi’nde kurulan ve uzun yıllar hizmet veren Ramazan Usta, yaşanan otopark sıkıntısının yanı sıra müşterilere, istenilen hizmeti verememekten duyulan kaygı nedeniyle, Manavkuyu’da 1000 metrekarelik alandaki yeni yerinde hizmete girdi. Antepli Ramazan Usta’da, yeni adresle birlikte mönüde de yeni değişikliklere gidildi. Döner ile yine kebabları kadar yoğun ilgi gören mekanda, kendi yaptıkları şöbiyet, havuç dilim baklava, fıstık sarma, cevizli cendere, dürüm, katmer, kuru baklava ile kadayıf, cimcik baklava ve künefeden oluşan tatlı büfesi eklendi.
Lezzetten sorumlu ortak Antepli Ramazan Usta, daha önceki kebablarının yanı sıra yeni eklenenlerin de beğeniyle tüketildiğini söyledi. Duran Kahveci ise ferah bir ortamda, 35 civarında kalifiye çalışanla, odun ateşinde pişen, Antepli Ramazan Usta’ya yakışan lezzetlerle, müşterilerini ağırlamayı sürdürdüklerini söyledi.
Aynı anda 200 kişiyi ağırlayabilen Antepli Ramazan Usta’da özel salonda küçük gruplar da rahatsız olmadan yemek yiyebiliyor. Soğuk hava depoları ve özel imalathanesi de aynı bina içersinde yer alıyor. Antepli Ramazan Usta Mansuroğlu Mahallesi 286/6 Sokak Numara 7’de lezzet tutkunlarını ağırlıyor.
Mehmet KURT / İZMİR, ()
FOTOĞRAF