DIŞİŞLERİ Bakanlığı İstanbul, İzmir ve Edirne'nin ardından Antalya'da da temsilcilik kurdu. Temsilcilik görevine yurtdışında birçok önemli görevde bulunmuş Büyükelçi A. Rifat Köksal atandı.
Antalya İl Özel İdare binası içindeki geçici ofiste yaklaşık bir ay önce kurulan Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilciliği'ni ilk ziyaret eden isim, 2010'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan bu temsilciliğin kurulması talebinde bulunan Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak oldu.
Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi A. Rifat Köksal'ı makamında ziyaret eden Badak, "2010'da bu teklifi yaparken bu konudaki ihtiyaçları görmüştük. Teklifin Dışişleri Bakanlığı'nca değerlendirilerek kurulması ve bu konuda güçlü bir isim olan Rifat Bey'in de başına getirilmesi bizleri mutlu etti" dedi. Sadık Badak, bu gelişmenin diplomatik ve ekonomik olarak Antalya'nın çıtasını yükselteceğini ve Expo 2016 Antalya süreci içinde çok önemli görev üstleneceğini dile getirdi.
ÜÇ GÖREV
Milletvekili Badak'ı 'fahri dış ilişkiler temsilcisi' olarak gösteren Büyükelçi Köksal da temsilciliğin görevleri hakkında bilgi verdi. Bu çerçevede temsilciliğin 3 görevi olacak. İlki yerel makamların, mahalli idarelerin ve meslek kuruluşlarının dış ilişkilerinin yürütülmesinde danışmanlık desteği. İkincisi, Türkiye'nin dış ilişkilerini ve dış siyasetini ilgilendiren konu, sorun ve gelişmeler hakkında yerel makamlar, mahalli idareler ve meslek kuruluşları ardasında koordinasyon sağlanması amacıyla valilikçe düzenlenen eşgüdüm toplantılarına katılmak ve gerekli görülen hallerde bu toplantıları birlikte tertip etmek. Üçüncüsü, görev bölgelerindeki illerin yurtdışı tanıtımına, dış ticaretine ve mücavir ülkelerle ilişkilerine katkı sağlanmasına yönelik öneri ve projelerin hazırlanması, olabilecek yardımların koordinasyonuyla yabancı resmi fonların tahsisine yönelik çalışmalarda bulunmak veya bu fonların kullanımında yerel makamlara, mahalli idarelere ve meslek kuruluşlarına destek sağlamak.
Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi A. Rifat Köksal, yabancı temsilcilik ve yabancı heyetler, kamu diplomasisi, eğitim gibi konuların da faaliyet kapsamına girdiğini dile getirdi. (FOTOĞRAFLI)