SAĞLIK Bakanlığı tarafından Antalya'ya gönderilen 12 adet 112 Acil Yardım Ambulansı, törenle hizmete başladı. Yeni ambulanslarla birlikte Antalya genelindeki tüm ambulans sayısı 74'e yükseldi.

Antalya Sağlık İl Müdürlüğü'nde ambulansların teslimiyle ilgili tören düzenlendi. Törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Sağlık İl Müdür Vekili ve Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Özdemir, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile ambulanslarda görev alacak sağlık personeli katıldı.

GEÇMİŞTE SIKINTILAR YAŞANMIŞTI

Törende konuşan Menderes Türel, sağlık sektöründe geçmişte yaşananlarla bugün gelinen nokta arasında önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, "Antalya'da çok güzel bir havada çok anlamlı bir süreci paylaşıyoruz. Ama Doğuda birçok ilimizde yollar kar-kış nedeniyle kapanmış, vatandaşlar köylerine ulaşamıyor. Geçmişte bu vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alamadıkları için çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Ama bugün geldiğimiz noktada kar paletli ambulanslardan helikopter, uçak ambulanslara kadar vatandaşımızı en ücra köşeden alıp hastanelerimize yetiştiren, sağlık hizmeti veren bir Türkiye olmanın gururu, onuru hepimizin olmalıdır" dedi.

BU İMKANLAR GÜVEN VERİYOR

Vali Yardımcısı Hüseyin Ece ise acil vakalara müdahalede zaman, donanım ve yetişmiş personelin önemine dikkati çekerken, "Antalya'da 58 ambulans vardı. 12 takviye daha yapıldı. Hiçbir vatandaşın ambulans ihtiyacına düşmesini istemeyiz. Ama devletin bize bu imkanı vermesi bize güven veriyor" diye konuştu.

50 ADET ACİL SAĞLIK İSTASYONU VAR

Antalya Sağlık İl Müdür Vekili Murat Özdemir de Antalya kent merkezi ve ilçelerde yürütülen Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. 2014 yılı ocak ayı itibariyle 50 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunan Antalya'da 58 kara, 1 hava ve 3 motosiklet ambulans ile hizmet verildiğini kaydeden Murat Özdemir, 2009 yılı aralık ayı itibariyle faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkezi ile 7 kurumun bir arada koordinasyon içinde çalıştığını aktardı.

BİR YILDA 3 MİLYON KİLOMETRE YAPTILAR

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 82.3'ünün sağlık ekiplerine yönlendirildiğini vurgulayan Özdemir, 2013 yılı itibariyle acil sağlık ekiplerinin 96 bin 916 vakaya müdahale ettiğini belirtti. Antalya'daki mevcut ambulansların 2013 yılı içinde il merkezinde 880 bin kilometre, ilçelerde 1 milyon 981 bin kilometre olmak üzere toplam 2 milyon 862 bin kilometre yol katederek vatandaşın acil ihtiyacını gidermeye çalıştığını dile getiren Murat Özdemir, Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği 12 ambulansın ihtiyaç olan bölgelere dağıtılacağını sözlerine ekledi.

ANAHTARLAR TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından ambulanslarda görev yapacak sağlık personeline araçların anahtarları teslim edildi. Bakanlıkça gönderilen 12 ambulansın hangi ilçelere dağıtılacağı da belirlendi. Buna göre; Serik, Elmalı, Manavgat, Kaş, Gazipaşa ve Akseki'ye 1, Alanya'ya 2, merkez ilçelere ise 4 adet ambulans gönderilecek. (FOTOĞRAFLI)