ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, konuşma engelli vatandaşların mağdur olmamaları için personele işaret dili eğitimi veriyor.

Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje çerçevesinde, Emniyet Müdürlüğü binalarında engelli vatandaşlara yönelik düzenlemelerin ardından, bu kez konuşma engelli vatandaşlara yönelik bir adım atıldı. İl Emniyet Müdürlüğü kapsamındaki birçok şubede görev yapan 50 personele işaret dili dersleri veriliyor.

Uncalı Sosyal Tesisleri'nde pazartesi ve cuma günleri düzenlenen derslere katılan personel, Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu'nda görevli öğretmen Mustafa Sulubulut'tan işaret dili alfabesi ve günlük hayatta kullanılacak temel kelimeleri öğreniyor.

2 ay boyunca 120 saat derse katılacak olan personelin, işitme ve konuşma engelli vatandaşların daha rahat hizmet almalarını sağlayacağını belirten Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Boz, "Özellikle sahada çalışan arkadaşlarımıza bu eğitimi vermek artık bir lüzum oldu. Türkiye'de 3 milyondan fazla işitme engellinin olduğunu, kentimizde bu sayının 6 bine yakın olduğunu tespit ettik" dedi. Boz, işaret dili kursu düzenleyerek engelli vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti. (FOTOĞRAFLI)