METEOROLOJİ Bölge Müdürü Necip Duman, Antalya'da bu yıl için herhangi bir kuraklık riski öngörmediklerini söyledi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, Türkiye genelinde yağış miktarlarında düşüş olduğu, bazı bölgelerde kuraklık yaşanabileceği yönündeki söylentiler üzerine bir açıklama yaptı. Uzun yıllar yağış ortalaması metrekareye 1100 kilogram olan Antalya'da 2012 yılında metrekareye 1400 kilogram yağış düştüğünü belirten Bölge Müdürü Necip Duman, 2013 yılında ise kente 1156 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

BU YIL YAĞIŞLAR ARTTI

Geçen yıl sadece Aralık ayında yağış oranında düşüş gözlendiğini ifade eden Necip Duman, bu dönemde metrekareye 73 kilogram yağış düşerken, aralık ayının uzun yıllar ortalamasının 288 kilogram olduğunu kaydetti. Bu yıl ocak ayında ise metrekareye 225 kilogram yağış düştüğünü dile getiren Necip Duman, metrekareye 217 kilogram olan ocak ayı uzun yıllar ortalamasına göre yağış miktarında bu yıl artış olduğuna dikkati çekti.

2008'DE KURAKLIK YAŞANMIŞTI

Meteoroloji Bölge Müdürü Duman, Antalya'da bu yıl için herhangi bir kuraklık tehdidinin öngörülmediğini, benzer durumun Muğla, Aydın, Burdur, Isparta ve Denizli'yi kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi için de geçerli olduğunu söyledi. Kuraklık olabilmesi için yıl boyunca metrekareye düşen yağış miktarının 300 kilogramın altında olması gerektiğini belirten Necip Duman, bu sorunun Antalya'da 2008 yılında yaşandığını anımsattı. 2008 yılında metrekareye toplam 264 kilogram yağış düşen Antalya'nın o dönemde ciddi bir kuraklık sorunuyla karşılaştığını ifade eden Necip Duman, "Zaman zaman böyle vakalar yaşanıyor ama Antalya için, bu yıl bir kuraklık sorunu yok" diye konuştu.

  (FOTOĞRAFLI)