EGE Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nın (Acil Servis) yenilenmesinde katkıda bulunan hayırseverlere Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından plaket verildi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yenilenen Acil Tıp Anabilim Dalı (Acil Servis) düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş, Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Özkahya, bağış yapan hayırseverler ve öğretim elemanları katıldı.
Bağışta bulunanlara teşekkür eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Kendilerine Ege Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyorum. Bu günü çok önemsiyorum. Çünkü gelecek yıl 60 yaşına girecek bir kurum. Ege üniversitesi Türkiye’nin üçüncü sırada kurulmuş yükseköğretim belleği olan en büyük kurumlarından bir tanesidir. Yaptığımız şey acil serviste Ege Üniversitesi’nin insana verdiği değerin fiziksel olarak gösterilmesidir. Ege Üniversitesi kaynağını ortak kullanan, ortak akla önem veren ve birlikte çalışabilmeyi acil durumlarda da gösterebilen örnek bir kurumdur. Bundan sonra hizmet anlamında da çok çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ege Üniversitesi’nin üst yöneticisi olarak sağlık alanında hata yapmayacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.
Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Ersel, “2005 yılında Acil Tıp Anabilim Dalı’nda üç genç uzman olarak göreve başladık. Acil servis bugün Rektörlüğümüz ve Başhekimliğimizin katkılarıyla gerçekten ülkemizin akademik acil servislerinin en donanımlarından biri haline geldi. Yaklaşık 10 yıllık bir süreçte hasta bakım sayımız yılda 40 binden, 125 binlere kadar ulaştı. Şu anda yaklaşık 5 ana alanda aciliyetine göre hasta bakıyoruz. 75 yataklı sedye ve 2 bin 400 metrekare akut hasta bakılan alanda görev yapmaktayız. Toplamda servisimizde 4 bin 500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Mehmet Özkahya da günde 400 hastanın geldiği serviste iyi bir sağlık hizmeti verilebilmek için çalıştıklarını söyledi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ise, “Dekanlık olarak Acil Serviste akademik kadro ve idari kadro ile ideal hizmet vermek için bütün gayretlerimizi gösteriyoruz” dedi.
Törende Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bağışçılar Cahide-Nihat Attaroğlu, Safvet Çakırcalı, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü adına İzmir Bölge Müdürü Serdar Bulut ve Kamuran Gümüşhaneli adına oğlu Cüneyt Gümüşhaneliye plaketlerini takdim etti.
FOTOĞRAF