KARŞIYAKA Belediyesi ile İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri işbirliğiyle, anaokulu öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerde, hem kuklanın çocuklar üzerindeki etkileri anlatıldı, hem de kukla yapımı gösterildi.
Karşıyaka Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, Doç. Dr. Ayten Öğütçü, kuklanın çocuklar üzerindeki etkilerini anlattı. Akıl ve zeka oyunları eğitmeni H. Bağdagül Enzin Kurtbaş ise akıl ve zeka dyunlarının faydalarına değindi. Seminerde öğleden sonra ise üç grup halinde uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.
Her gün çocuklara farklı oyunlar oynatıp, resim ve oyuncaklar yaptıran öğretmenler bu kez kendileri oyuncaklar yaptı. Ellerindeki makaslarla, yapışkanlarla atölye çalışması gerçekleştiren öğretmenler, gazete kağıtlarını kullanarak çubuklu kukla, el kuklası, parmak kuklası, ipli kukla, kostümlü kuklalar yaptı. Yaptıkları çalışmadan son derece mutlu olduklarını belirten anaokulu öğretmenleri hem eğlendi, hem de yeni oyunlar öğrendi.
Karşıyaka’daki 15 ana okulundan 70 öğretmenin katıldığı seminerde kuklanın çocuklara yönelik bir eğitim aracı olduğunu belirten eğitmenler, “Kukla empati kurmayı öğretir. Söyleyemediğimiz şeyleri söyleme ve ifade yöntemidir. Duyguları ifade etmeyi sağlar. Dil gelişimini destekler, konuşma problemi olan çocukların sıkıntılarının çözülmesine katkı sağlar” dedi.
FOTOĞRAF