İZMİR’in Selçuk ilçesini ziyaret eden Amerika Illinois eyaleti Vali Yardımcısı Cristal A. Thomas, İstanbul, Bursa ve Ankara’nın ardından geldiği İzmir’de turizm ve sağlık hizmetleri üzerine incelemeler yaptı.
Meryem Ana ve Efes antik kentini gezen Amerika Illinois eyaleti Vali Yardımcısı Cristal A. Thomas, ilçenin turizm potansiyelini inceledi. Selçuk Ticaret Odası’nı ziyaret eden Thomas’ı Başkan Koray Yolcu, İzmir Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel ve ticeret odası üyeleri karşıladı. Vali Yardımcısı Thomas’a Selçuk’taki turizm ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Koray Yolcu, kendilerini Selçuk’ta görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yolcu, “Amerika ile aramızda köprü olacaklar. Sağlık turizmi konusunda işbirliği yapacağız” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Cristal A. Thomas ise Efes’i dünyanın en harika açık hava müzesi olarak tanımladı. Thomas, “İyiki gelip görmüşüm. Görmeden gitseydim üzülürdüm. Selçuk ile ilgili araştırmalarıma devam edeceğim. İşbirliğimizi arttırarak buraya daha çok Amerikalı turistin gelmesini sağlayacağımızı düşünüyorum. Amerikalı vatandaşlarımızın buradan alabileceği sağlık hizmetleri oldukça gelişmiş düzeyde” dedi.
Selçuk köftecisinde yemek ikram edilen Thomas, Şirince’de yapacağı gezintinin ardından İzmir’den ayrılacak.
Veysel EROL / SELÇUK, () Fotoğraflı