AYDIN'nın Didim İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali'nin son gününde yazarlar, okurlarıyla son kez buluştu. Geliştirdiği diyet programıyla ün kazanan Profesör Doktor Cahan Karatay'ın CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay'ı analizi sırasında "Başkan gayet sağlıklı görünüyor. Bütün dert göbekli olmakta. Başkanda göbek falan yok. Çok da yakışıklı" sözleri katılımcıları güldürdü.
Altınkum Yazarlar Festivali'nin finalini Yeşilçam'ın önemli aktörlerinden Fikret Hakan, Profesör Doktor Canan Karatay ve Osmanlı Devleti'yle ilgili kitapları ile bilinen Demet Altınyeleklioğlu yaptı. Etkinliğin son gününde Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, festivale katılım sağlayan konuklara plaket verdi.
Festivale 3 yıldır katıldığını söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Yazarlar Sendikası beni yazar olarak kabul etmiyor ama Didim 3 senedir beni Yazarlar Festivali'ne dahil ediyor. Çok teşekkür ederim. 1979 yılında Apollon Tapınağı'nın hemen yanında bulunan otelde balayına gelmiştim. Bugün yine o otelde kalacağım için mutluyum" dedi. Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay'ı analiz eden Karatay, "Başkan gayet sağlıklı görünüyor. Bütün dert göbekli olmakta. Başkanda göbek falan yok. Çok da yakışıklı" dedi. Karatay'ın bu sözleri katılımcıları ve vatandaşları güldürdü. Yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti getiren Fikret Hakan'ın, "Hala yaşıyorum, bir türlü öldürmeyi başaramadılar" sözü de çevrede gülüşmelere yol açtı. Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didimlilere festivale sahip çıktıkları, yazarlara da katıldıkları için teşekkür etti.

FOTOĞRAF