Bornova Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Altındağ Spor Salonu’nunun inşaatı yükselmeye başladı. Toplam 20 bin metrekare alanda yapımı süren tesiste 2 bin 500 kişi izleyici kapasiteli çok amaçlı salon bulunacak.
Bornova Belediyesi, Altındağ Spor Salonu’nun yapımını başlatarak büyük bir adım daha attı. İçinde yarı olimpik kapalı ve açık havuzların bulunduğu Işıkkent Spor Tesisleri’nden sonra 10 bin kişilik Doğanlar Stadyumu ile Altındağ Spor Salonu’nun yapımını sürdüren Bornova Belediyesi spor altyapısında yeni bir dönem açıyor. Yapımı devam eden toplam 20 bin metrekare inşaat alanına sahip, 2 bin 500 izleyici kapasiteli spor salonu, İzmir’in en görkemli tesisleri arasına girecek. 3 katlı olacak tesiste 4 tribünlü 2 bin 500 kişilik spor salonu ile tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu bulunacak. 2 bin 500 kişilik spor salonunda engelli izleyiciler için düzenleme yapılacak, 130 kişilik basın ve 165 kişilik VIP tribünleri yer alacak. 12 Ağustos 2013’te yer teslimi yapılan, 15 ayda tamamlanması planlanan Altındağ Spor Salonu 15 milyon 239 bin liraya malolacak.
İlçede 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için projeler ürettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Herkesin spor yapmasını sağlamak için hem fiziki anlamda yatırım yaparak, hem de spor kursları düzenleyerek olanaklar oluşturuyoruz. Amacımız bu olanaklardan herkesin yararlanabilmesini sağlamak. Basketbol, voleybol, hentbol, futbol, yüzme, tekvando gibi dallarda sporcularımız yurt çapında şampiyonluklara imza atıyorlar. Altındağ’da yapacağımız spor salonundan sporda yeni başarılar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.
İZMİR ()
foto