Emekli olan Margit Haberle’nin ardından Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu’na atanan Thomas Gerlach, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu.
Yeni başkonsolosu ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Bugüne kadar İzmir’de görev yapan Alman başkonsoloslarımızla çok iyi ilişkilerimiz oldu. İki ülke zaten kopmaz bağlarla birbirine bağlı. Türk-Alman dostluğu çok ileri safhalarda. İki ülkede de hem Türkler hem Almanlar bir arada yaşıyorlar. Ben bu ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum. Çünkü İzmir’de gerçekten bu alt yapı var” diye konuştu.
Bir aydır İzmir’de bulunduğunu, kenti ve insanları çok sevdiğini belirten Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ise İzmirlilerin çok cana yakın olduğunu belirterek, “Bu güzel kentte görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Var olan bu güçlü ilişkileri daha da geliştirmek en büyük amacım olacak” dedi. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Başkonsolos Gerlach’a İzmir’in sembolü Konak Saat Kulesi’nin rölyef tablosunu armağan etti. Başkonsolos, tabloyu çalışma odasının en güzel köşesine koyacağını söyledi.
İZMİR ()
foto