İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde Aliağa Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler Odası tarafından ilk kez gerçekleştirilen ortak yönetim kurulu toplantısından birlik ve beraberlik kararı çıktı.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Meclis Başkanı M. Ender Özer’in başkanlık ettiği ortak yönetim kurulu toplantısında Aliağa’nın sorunları ele alındı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. ALTO Başkanı Adnan Saka, toplantıda yaptığı konuşmada kendilerinin yaşamaktan keyif aldığı bir Aliağa oluşturmaları gerektiğini vurgulayarak bu amaç için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Başkan Saka, ilki şubat ayında gerçekleştirilen ve bundan sonra düzenli olarak yapılması kararı alınan toplantıların ilçenin gelişimi için önemli olduğunu hatırlattı.
Bölgenin gelişmesi ve sorunlarının aşılmasınının yalnızca belediye ve kaymakamlıkla sınırlı kalmadığını belirten Başkan Saka, “Sivil toplum kuruluşları, yaşadığı yerin sorunlarını, avantajlarını en iyi bilen ve yaşadığı yerin geleceğinin şekillenmesinde etkin bir şekilde rol alması gereken kurumlardır” diye konuştu.
ALT YAPI SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
ALTO Meclis Başkanı M. Ender Özer ise, Aliağa’nın en büyük sorunun denetimsizlik ve plansızlık olduğunu söyledi. Yerel yönetim anlamında meslek odalarının da aktif olarak rol alması gerektiğini belirten Özer, güçlü bir irade oluşturulursa tüm sorunların çözülebileceğini açıkladı.
Toplantıda küçük sanayi sitesinin alt yapı sorunları konusunda, ALTO tarafından yapılan Aliağa Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Raporunun ilgili kurumlarla paylaşılmasının faydalı olacağı da konuşuldu. Öte yandan sorunların çözümünün hızlanması için; sanayi sitesindeki kooperatiflerin feshedilerek site yönetimi sistemine geçilmesi gerektiği belirtildi. Bununla birlikte toplantıda İzmir Caddesi’nin şuanki durumuyla esnaf ile halkın taleplerini karşılamadığı ve bölgede yoğun trafiğe neden olduğu konuşulurken, caddeye uygulanacak projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Saka, Aliağa Odaları olarak ilçede yaşanan sıkıntılara yönelik çözüm önerisi niteliği taşıyan görüşlerin dikkate alınması konusunda kararlı olacaklarını belirtti.
ALİAĞA, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF