İZMİR’in Aliağa ilçesinde, Ege Üniversitesi Senatosu’nun kararı ve Rektörlüğün başvurusu üzerine meslek yüksekokulu kuruldu. Aliağa’da halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu’na bağlı 7 bölümde verilen eğitimler, Ekim 2014’den itibaren Aliağa Meslek Yüksekokulu adı altında verilecek.
Ege Üniversitesi Senatosu’nun, geçen ekim ayında, Aliağa Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin başvurusuna YÖK’ten onay geldi. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayacak Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun, Aliağa Teknik Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi planlanıyor.
CHP’li Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, YÖK’ün aldığı kararı uzun zamandır beklediklerini belirterek, sanayiye nitelikli eleman yetiştirecek yüksekokula, hatta fakülteye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Aliağa Meslek Yüksekokulu ile birlikte Aliağa’da sanayi sektörlerinin ihtiyaç duyacağı, üniversite-sanayi işbirliğinde teknik eleman yetiştirilmesi için önemli bir adım atıldığını dile getiren Oğuz, “Bu adımla, üniversite-sanayi işbirliği de gelişecek. Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun ilçemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
ALİAĞA, ()
FOTOĞRAF