CUMHURİYET Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisarlı eski devlet adamı Ali Çetinkaya anıldı.

CHP İl Başkanlığı tarafından, Milli Mücadele döneminde rol alan, Mustafa Kemal Atatürk döneminde Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlıkları yapan Ali Çetinkaya'ya anma programı düzenledi. Ali Çetinkaya Garı önündeki anıtta gerçekleştirilen program,

Çetinkaya'nın Kocatepe Asri Mezarlığı'ndaki, Türk bayrağı serilen kabri başında devam etti. Kuran okunması ve duaların ardından konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, "Ali Çetinkaya, demiryolu ağının kurulmasında ve millileştirilmesinde rol üstlenmiş çok önemli bir devlet adamıdır. Mondros Mütarekesi'nden sonra Anadolu'nun işgal edilmesine ilk tepkiyi gösteren kahramandır" dedi.

'ÇETİNKAYA GURURUMUZDUR'

Ali Çetinkaya'nın Afyonkarahisarlıların gururu olduğunu vurgulayan Toptaş, "Başka bir ilde olsa şimdi adına üniversiteler kurulurdu. Bakanlık yapmasına rağmen, kendine ait bir evi olmayan bir insandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'da onun için satın aldığı evde oturmaktaydı. Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Ali Çetinkaya için ev almayı kararlaştırmış, ancak Çetinkaya bunu kabul etmemişti. Cenazesi Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kaldırılan Çetinkaya, İslam Halifesi Harun Reşit gibi dünyadan hiçbir şeyi olmadan gitmiştir" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)