ANTALYA'da 7 Alevi derneğinin yayımladığı ortak deklarasyonda CHP'nin Muratpaşa Belediyesi Başkan adayı Sultan Yeğen'in görevden el çektirilmesi kınandı. Açıklamada, “Sadece Alevi olduğu için ırkçı, mezhepçi bir propaganda sistematik şekilde yürütülmüştür" ifadesine yer verildi.

Deklarasyonda, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Tufan Eroğlu, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik, Sivas İmranlı Delice Köyü Derneği Başkanı Pir Sultan Şahin, Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şube Başkanı Abidin Özkan, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan'ın imzası yer aldı.

CHP Antalya İl Başkanlığı, Muratpaşa, Konyaaltı Kepez ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarına hitaben yazılan metinde, Alevi kurumları için karmaşık ilişkiler ağı içinde, kapalı kapılar ardında bir nüfuz ve rant denklemi kurulmasının kabul edilebilir olmadığı belirtildi.

CHP'de MYK kararıyla Ümit Uysal'ın belediye başkan adayı gösterildiği Muratpaşa'da adaylıktan geri çektirilen İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in Alevi kurumlarıyla hiçbir organik bağı bulunmamasına rağmen ırkçı ve mezhepçi propagandanın kurbanı olduğu iddia edildi. Açıklamada “Sadece Alevi olduğu için ırkçı, mezhepçi propaganda sistematik şekilde yürütülmüştür ve devamında Ankara'ya giderek üç günlük bir kulis sonucunda operasyon tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte CHP'nin belediye meclis üye aday listeleri hazırlanırken kurumsal ve toplumsal temsilden çok başta kriterlerin ön planda tutulduğu kaydedilen deklarasyonda, “Kurumlarımız açısından değeri olanlar ise ya yok sayılmış ya da arka sıralara itilmiştir. Diğer partilerden üç gün önce istifa etmiş, kerameti kendinden menkul birçok kişi seçimleri kazanma adına ön sıralara yazılmıştır" denildi. CHP'de bu anlayışın altında Aleviler için 'çantada keklik' zihniyetinin yattığının vurgulandığı açıklamada, CHP 'değer tanımazlık çamuru'na batmakla itham edildi. (FOTOĞRAFSIZ)