KARŞIYAKA Belediyesi baştan sona yenilediği 16 bin metre karelik bir alanda bulunan Muammer Aksoy Parkı ve Tersane Kafe’yi törenle hizmete açtı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, önemli olanın sadece isim vermek değil bu isimleri gelecek kuşaklara tanıtıp, yaşatmak olduğunu söyledi. Durak, “Muammer Aksoy Rekreasyon Alanı’nı yenilemiş olmak, bizim için, işte böyle bir anlam taşıyor” dedi.
Alaybey ve Tersane Mahalleleri sahilinde halkın taleplerine yönelik düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Durak, “Sahilde başladığımız düzenlemeler sürecek. Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı tüm sahili kapsayan projesi bu bölgeye de uygulanacak. Mavişehir’e kadar uzanacak tramvay hattının başlangıcı burası olacak. Bisiklet projemiz de buradan başlıyor. Bu bölgenin kentsel dönüşüm projelerini de hazırladık. Tersanenin de kalkması ile bu bölge yepyeni bir çehreye kavuşacak“ dedi.
Alaybey Mahalle Muhtarı Servin Akkuş konuşmasında Tersane ve Alaybey mahallelerinin sahilinin düzenlemesi nedeniyle Başkan Durak’a teşekkür etti.
ADD Karşıyaka Başkanı Mustafa Kemal Öcal ise, “Muammer Aksoy kurucu genel başkanımızdır. Politikacılığının, bilim adamlığının yanında sanat ve kültür adamıydı. Muammer Aksoy, Atatürkçü düşünceye sahipti, bu doğrultuda gençler yetiştirdi. Karanlık güçler tarafından katledildi, onun önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.
Çocuklarla birlikte, Köpek Eğitim Alanı’nda, eğitimdeki köpekleri izleyen ve eğitmenlerinden bilgi alan Başkan Durak, önümüzdeki günlerde, tüm sokaklara dağıtılacak olan “Kedi Evleri”nden de öğrencilere hediye etti.
Karşıyaka Belediyesi 1988 yılında yapılıp, 1991 yılında da basın Şehidi Muammer Aksoy’un adı verilen parkı baştan sona yenileyerek, hizmete açtı. Geçen süre içerisinde kullanımdan dolayı yıpranan başta yaya yolları, süs havuzu ve yeşil alan bitkileri olmak üzere parkın her köşesi yenilendi.
Güncel talepler doğrultusunda yeniden hazırlanan projede park içerisinde basketbol, mini futbol sahası yapıldı. Yaklaşık 16 bin metre karelik park yeni haliyle vatandaşların kullanımına sunuldu.
İZMİR ()
foto