AKM’DE “ŞAİR VE O YAZ' SAHNELENDİ İZMİR’de, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Hamle Tiyatrosu’nun “Şair ve O Yaz' oyunu sergilendi.
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Hamle Tiyatrosu’nun sergilediği “Şair ve O Yaz' oyunu seyirci ile buluştu. Ali Haydar Erçığ’ın yazıp yönettiği oyunda gençlerin gençlerle, yaşlıların yaşlılarla ve ebeveynin çocuklarıyla olan anlaşmaları, anlaşmazlıkları, olaylar karşısındaki dayanma ve dayanamama güçleri öne çıkıyor. Ayrıca zaman zaman komik boyutlara varan sosyal durumlar komedi üslubu ile veriliyor.
“Şair ve O Yaz' oyununda hem şair hem ressam hem tiyatrocu olan yaşı biraz ilerlemiş bir şahsın ailesinin içindeki olaylardan bahsediliyor. Yaz tatili için deniz kenarındaki evlerine gelen bu ailenin en küçüğü lisede okuyor ve derslerine çalışmıyor. Babası ona baskı yapıyor ama amcası olan şair onu babasına karşı savunuyor. İki perde olan bu oyunda ayrıca alkolün zararlı olduğuna değiniliyor.
Oyunun ismindeki “yaz’ kelimesi bir mevsim olarak görünse de aslında burada “yazmak’ kelimesine gönderme yapıldığını söyleyen Erçığ, oyunda hem şair hem ressam hem tiyatrocu olan şahsı canlandırıyor.
foto