MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde ’eski Akhisar’ olarak bilinen Şeyhisa, Hashoca ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm projeleri anlatıldı.
MHP’li Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay, İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, müteahhit Arif Oruntaş ve Mimarlar Odası Akhisar Başkanı Fatma Kocabıyıkoğlu’nun düzenlediği toplantıda Akhisar’da yaşayanlara kentsel dönüşümle ilgili bilgi verildi. MHP’li Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay, eski Akhisar olarak bilinen bölgede mahalle sakinlerinin evlerine bir çivi bile çakamadığını ifade etti. Kentsel dönüşüm yasasının vatandaşı mağdur ettiğini dile getiren Onay, “10 yıldır iktidarda olan AKP’li belediyemiz maalesef bir adım bile atmadı. Kapımız her zaman açık olacak ve sizlerin her sorununu çözmek için varız. İnşallah göreve geldiğimiz günden itibaren yapacaklarımızı göreceksiniz” dedi.
MHP’ye üye olan müteahhit Arif Oruntaş, Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptığı toplu konutları zamanından teslim ettiğini söyleyerek, mal sahiplerinin memnuniyetini dile getirdi. Başkan Salih Hızlı’ya vatandaşların şikayetlerini, hazırladıkları projelerle sunduklarını kaydeden Oruntaş, “Biz göreve gelirsek, en kıza zamanda projelerimizi hayata geçireceğiz. Hem uygulayıcı hem de halkımızın yanında olacağız. Ben ve Mimarlar Odası Akhisar Başkanı Fatma Kocabıyıkoğlu ile birlikte kentsel dönüşüm için çalışacağız. Ada bazında projelerimizi sizlerle tek tek görüşerek gerçekleştireceğiz. Seçim sonrası ilk 6 ayda projelerimizi bitirip, eylül-ekim aylarında ilk temellerimizi atmayı planlıyoruz” diye konuştu.
İLÇENİN GÜZELLEŞMESİ İÇİN ACİL DÖNÜŞÜM
Şeyhisa Mahallesi 80 sokak 41 numarada doğup büyüdüğünü, hala burada oturduğunu belirten Mimarlar Odası Akhisar Başkanı Mimar Fatma Kocabıyıkoğlu ise mimar olduktan sonra özellikle başta Akhisar’da olmak üzere birçok şehirde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projelerini takip ettiğini açıkladı. Akhisar için çalışmalar yaptığını söyleyen Kocabıyıkoğlu, “Kentsel dönüşüme özellikle Akhisar’da mutlaka en kısa zamanda başlanmalıdır. Birkaç yıldır eski Akhisar denilen mahallelerde çalışma yapıyoruz. Bazı özel adalar üzerinde yapılan çalışmalarımız var. Düğün salonunun hemen arkasında kerpiç tek ve çift katlı binalar var. Bu bina sahipleri inşaat yapamadıkları, yaptıramadıkları için yıkılmaya yüz tutmuş binalarını bırakmışlar” dedi. Mal sahipleri ve Akhisar’ın güzelleşmesi adına kentsel dönüşümün başlaması gerektiğini hatırlatan Kocabıyıkoğlu, yaşanabilir bir kent için dönüşümün gerekli olduğunun altını çizdi.
Müteahhit Arif Oruntaş ve Mimarlar Odası Başkanı Fatma Kocabıyıkoğlu özellikle kadınların sorularını cevaplandırdı.
Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, ()
FOTOĞRAF