ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, siyasetçilerin gençlerin önünü açması gerektiğini belirterek, “Yaş 70'i geçiyorsa siyasetçinin siyaseti bırakıp duayen olması gerekir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) toplantısına katıldı. Akaydın, şimdi olduğu gibi rektörken de gençleri korumak gibi bir misyon üstlendiğini ifade etti. Üniversitede önünü açtığı gençlerin şimdi harika işler yarattığını kaydeden Akaydın, aynı ilkeyi siyasette de izlediğini açıkladı.

SİYASETÇİLER GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMALI

İş dünyasında da aynı bakışın olması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Akaydın, “Çünkü Türkiye demokrasi tarihine baktığımızda ayıplı durumlardan birisi ünlü siyasetçilerin arkasından gelen gençlerin önünü tıkaması, yetiştirmemesidir. Ömür boyu koltuk işgal etmek gibi bir eğilim var Türkiye'de. Avrupa'da da eskiden bu eğilim vardı ama onlar bu anlayışı artık terk etti. Bir siyasetçinin bulunduğu pozisyonda en fazla 3 dönem kalması gerektiğini düşünüyorum. Yaş 70'i geçiyorsa siyasetçinin duayen olması gerekiyor. Bu yaştan sonra siyasetçinin yapması gereken tek iş sağlığınız, enerjiniz yerindeyse, birikiminiz varsa Cumhurbaşkanlığıdır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı protokol görevidir" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)