ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, CHP Kumluca Belediye Başkan adayı İsa Güzel'in seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kumluca ziyareti kapsamında Hızırkahya Köyü, Kumluca Sanayi Sitesi ile Temel Eğitim Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada esnaf ve vatandaşların sorunlarını, isteklerini dinleyen Akaydın, ardından İsa Güzel'in seçim bürosu açılış törenine katıldı. Açılışta halka seslenen Akaydın, 5 yıl önce Antalya'da lüzumsuz yanan ampulü söndürdüklerini söyledi. Çıraklık döneminin bittiğini söyleyen Akaydın, "Şimdi sıra sizde. 5 yıldır size hizmet ediyorum. Şimdi kalfalık dönemim olacak, ama usta olmak istemiyorum. Tek bir amacım var, o da size daha iyi hizmet etmek. Onun için sizden destek bekliyorum" dedi.
PARALELİN KARŞITI YAMUKTUR
AK Parti hükümetinin cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğunu yaptığını iddia eden Akaydın, "Bunlar, kendilerini dindarların temsilcileri olarak lanse ediyordu. Peki ben size soruyorum: Hırsızlıkla, Müslümanlık bir arada olur mu? Bence olmaz. Bunlar tutturmuşlar bir paralel yapı var diye. Bakın ben size söylüyorum. Matematikte 'paralel' sonsuza uzanan iki çizgidir. Paralelin karşıtı 'yamuktur.' Bunlar paralele karşı olduklarını söylüyorlar, o zaman demek ki sen yamuksun. Senin bankacının evine o parayı paralel devlet mi koydu?" diye konuştu.
ANTALYA'NIN 170 KÖYÜ'NDE SU YOK
Antalya'da kırsal kesimde yaşayan vatandaşların özellikle tarım ve hayvancılık alanında üreticilerin zor günler yaşadığını iddia eden Akaydın, "Halleri gezdik. Domatesin fiyatı halde 80 kuruş. Üreticinin emeğini dahi kurtarmaz. Hayvancılıkta ise eskiden 1 litre süt ile 2,5 kilo yem alınabilirken, şimdi 1 kilo saman alınamıyor. Antalya'nın 170 Köyü'nde maalesef su yok. Hani bunlar her yere hizmet götürmüşlerdi. Bir de tutturmuşlar, Akaydın köylere daha yeni gidiyor diye. Ben o sözü söyleyen rakibime diyorum ki ben dedemin köyünde düvenle harman döverken, sabanla çift sürerken sen daha dünya da yoktun. Kaldı ki, ben ameliyat ettiğim hastaların daveti üzerine birçok köye sadece ayranlarını içmek için gitmiş insanım" diye konuştu.
BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE MAL VARLIĞIM AZALDI.
Kendisinin ve eşinin doktor olduğunu hatırlatan Akaydın, "İkimizin de maaşı var. Ben göreve geldiğimde mal varlığımı açıklamıştım. Belediye başkanlığı dönemimde mal varlığım başkaları gibi artmadı, aksine kısmi olarak azaldı. Sizden ricam, bu ülkeye bu haksızlığı yapanlara dersini vermeniz. Yani 5 sene önce başbakanı nasıl üzdüyseniz, yine aynı şekilde 30 Mart'ta atacağınız oyla üzmenizi istiyorum" dedi.
İSA GÜZEL
CHP Kumluca Belediye Başkan adayı İsa Güzel ise Kumluca'da doğup büyüdüğünü ve ilçeye başta öğretmen atamaları olmak üzere eğitim kurumlarının kazandırılmasında her zaman katkı sağladığını söyledi. Kendisini sadece Kumluca'ya hizmet etmek amacıyla siyasete atıldığını belirten Güzel, "Benim tek amacım dünyanın en çalışkan insanlarına yaşayacakları en güzel ortam sağlamaktır" dedi. (FOTOĞRAFLI)