ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kaş'ın belde ve köylerini ziyaret ederek "Asfaltsız ve susuz köy bırakmayacağız" dedi. Akaydın, hükümeti 2B'den aldığı paraları iade etmeye, 2B arazilerinin tapularını halka emlak beyanı üzerinden vermeye davet etti.

CHP Kaş Belediye Başkan Adayı Saim Karakurt ile Kaş'ın Ova, Kınık beldeleri ile Patara, Çavdır, Palamut, Çayköy, Üzümlü, Akbel köylerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların sorunlarını dinledi. Gittiği köy ve beldelerde yoğun ilgiyle karşılanan Akaydın, vatandaşların sorunlarını dinledi. Ova ve Kınık beldelerinde toptancı hal esnafını ziyaret eden Akaydın, Kınıkspor'un antrenmanına da katılarak, genç sporculara başarılar diledi.

AKILCI PROJELER ÜRETTİK

Belediye başkanlığı dönemindeki hizmetler hakkında bilgi veren Akaydın, akılcı projeler üreterek, belediyenin parasını çarçur etmediklerini söyledi. Başkan Akaydın, örnek olarak önceki yönetim tarafından yapılan tramvay projesini gösterdi. Akaydın, "Bu tramvayın maliyeti 150 milyon Euro. 2028'e kadar borcunu ödeyeceğiz. Günde 40 bin yolcu taşıyor. Türkiye'nin en pahalı tramvay projesi. Biz ne yaptık. 4 milyon Euro'yu 40 kırmızı otobüs aldık. Bu otobüsler de günde 40 bin yolcu taşıyor. Birisinin maliyeti 150 milyon Euro, diğerinin 4 milyon. Neredeyse 40 katı daha pahalı" dedi.

SUSUZ KÖY KALMAYACAK

Antalya'nın içme suyu sorunu 2060'a, atıksu sorununu da 2040'a kadar çözdüklerini vurgulayan Akaydın, 800 kilometre içme suyu hattı, 260 kilometre de kanalizasyon hattı yaptıklarını kaydetti. Antalya'nın köylerinin durumunun içler acısı olduğunu dile getiren Akaydın, "Toroslardaki köylerin durumu Güneydoğu köylerinden daha kötü. Biz asfaltsız ve susuz köy bırakmayacağız. Belediyenin ihtiyacı olan süt, fide gibi ürünleri köylerden alacağız. Köylüyü kalkındıracak projeler üreteceğiz. İnsanları mutlu, karnı doyan, yolu asfalt, su sorunu olmayan köylerimiz olsun istiyoruz" diye konuştu.

KÖYLERDE HAYAT PAHALANACAK

Akaydın, Bütünşehir Yasası'nın getirdiği bazı sıkıntıları da anlattı. Yasayla birlikte köylerde yaşamanın daha pahalı olacağını vurgulayan Akaydın, "Emlak vergisini 2 katı fazla ödeyeceksiniz. Ev yaparken artık mimari proje ve ruhsat gerekecek. Suyu daha pahalı kullanacaksınız. Hükümetin yer altı sularına sayaç takması da gündemde" dedi.

2B ÇAĞRISI

Köylülerin 2B konusundaki sorularını da yanıtlayan Akaydın, şöyle konuştu:

"2B konusunda hep yanınızda olduk. Rayiç bedellerin indirilmesi için çabaladık. Bazı indirimler yapıldı ama bu köylüyü mutlu etmedi. Hala tayin edilen bedelleri hak sahiplerinin ödeme gücü yok. CHP'nin teklifi orman köylülerine 2B arazilerinin ücretsiz verilmesi, ova köylülerine emlak vergisi beyannamesi üzerinden bedel çıkarılması, rantı yüksek olan İstanbul- Sultanbeyli'deki bölgelerdeki arazilerin ise rayiç bedel üzerinden fiyatlandırılmasıdır. Ama seçim nedeniyle hükümet 2B satın almalarını 6 ay erteledi. Bu bir seçim aldatmacasıdır. Hükümeti aldığı paraları iade etmeye, 2B arazilerinin tapularını halka emlak beyanı üzerinden vermeye davet ediyorum." (FOTOĞRAFLI) Foto: Ziyaretlerden