ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hafif raylı sistem gelirleri üzerinde muhasebe oyunları iddiasının yalandan ibaret olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in hafif raylı sistemde muhasebe oyunlarıyla zarar gösterildiği iddiasına meclisten cevap verdi. Bu konuda raylı sistemin işletmesini elinde bulunduran belediye şirketi Ulaşım AŞ'nın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım'dan meclise bilgi vermesini isteyen Başkan Akaydın, “Bize seçime yönelik para aktarımı yok. Bu bir yalan" dedi.

Bülent Yıldırım, meclise yaptığı bilgilendirmede, şirketinin 2013 yılı içinde hafif raylı sistem için Hazine'den elde edilen krediye ilişkin Hazine borç geri ödeme hesabına 4 milyon 700 bin TL yatırdığını söyledi. Yaklaşık 400 bin TL de Büyükşehir Belediyesi hesabına yatırdıklarını, ancak belediyenin alacaklılarının Ulaşım AŞ gelirlerine koydukları tedbir nedeniyle bu paranın Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılamadığını kaydetti. 2014 yılında ise Hazine borç geri ödeme hesabına 5 milyon 500 bin TL gibi ödemle yapacaklarını kaydeden Yıldırım, “Fakat Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı krediyle 15 milyon TL geri döneme yapması gerekiyor. Yaklaşık 10 milyon TL kendi kaynağından finanse etmesi gerekecek" diye konuştu.

Başkan Akaydın, bu bilgilendirmenin ardından “İddia edildiği gibi tramvay vahim bir para kazanmıyor, belediyeye büyük para aktarılmıyor. Belediye raylı sistemden para kazanmıyor, kazandığı paraları seçim çalışmasında kullanmıyor" diye konuştu.

Ak Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek ise Yıldırım'ın açıklamalarından hafif raylı sistemin Büyükşehir Belediyesi'ne maddi olarak bir zararı olmadığının net olarak anlaşıldığını söyledi. Tamyürek, doğru işletme politikalarıyla Hazine kredisinin ana para ödemesinin de Büyükşehir Belediyesi'ne zarar olarak yansımayacağını savundu.

Büyükşehir Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumu 8 gündem maddesinin görüşülmesiyle sona ererken, Ak Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı ve meclis üyesi Cihan Bulut söz alarak, Başkan Akaydın'ın seçim kampanyasında kullandığı '1080 kilometre asfalt yaptık' sloganı hakkında açıklama istedi. Başkan Akaydın, “Bakın, bizden önce 425 bin ton asfalt yapılmıştı. Bizim dönemimizde 750 bin ton yapıldı. Fen İşleri daire başkanımızın son çıkardığı 1080 kilometre. Elinize metre alıp ölçün" diye konuştu. Cihan Bulut, Akaydın'ın açıklamasını altı boş olmakla itham ederken, Başkan Akaydın, “Sizinle polemiğe girmem" diye karşılık verdi.

AK Parti sözcüsü Tamyürek'in söz talebine Başkan Akaydın, “Murtaza, toplantı bitti" diye çıkışırken, Tamyürek'in 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayacağını belirtmesi üzerine Başkan Akaydın, “Hadi ya" diyerek Tamyürek'un kutlamasına izin verdi. --- KUTU --- MECLİSTEKİ MURATPAŞA Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin pazartesi günü gerçekleştirilen Şubat ayı olağan meclis toplantısına aday gösterilmeyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'le birlikte Muratpaşa kontenjanından gelen 4 Büyükşehir Meclis üyesi katılmamıştı. İlk toplantıda Recep Tokgöz ve aynı zamanda parti sözcüsü Deniz Fırat Budak yer alırken, ikinci oturumda Hasan Gürsel Karabayır ve Erdem Armen meclisteki yerini aldı. Karabayır, Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen'le birlikte hareket edip istifa edip etmeyeceğine yönelik soruya “Hayır" karşılığını verdi. Kendisi de Muratpaşa Belediye Başkan adayı aday olan Erdam Armen, süreçte kendisine de saygısızlıklar yapıldığını, haksızlığa uğradığını belirterek, “Ama en büyük haksızlık Süleyman Evcilmen'e yapıldı. Bunu teslim etmemiz gerekiyor" dedi. Erdem Armen, her ne olursa olsun CHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğini söyledi. Parti sözcüsü ve Muratpaşa'de Belediye Başkan Yardımcısı olan Deniz Fırat Budak da “İstifa edecek misiniz?" sorusuna “Nerede oturduğum ve hangi partinin sözcülüğünü yaptığım belli değil mi?" diyerek etmeyeceğini açıkladı. Süleyman Evcilmen'in aday gösterilmesinin ardından iki kez toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'ne katılmayan üyeler ise Hüseyin Kazancı ve Mustafa Karaman oldu. (FOTOĞRAFLI)