ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, 2060 yılına kadar Antalya'nın içme suyu probleminin olmadığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın seçim çalışmaları kapsamında Manavgat'ta geldi. İl Başkanı Devrim Kök, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve partililerle birlikte ilçe pazarında esnafı ziyaret eden Akaydın, daha sonra partisinin Manavgat İlçe Örgütü'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü ve Büyük Şehir Başkanlığı görevi dönemimde birçok kez Manavgat'a geldiğini belirten Akaydın, "Manavgat'ı çok yakından tanıyor ve önem veriyorum. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen son 5 yılda kentte büyük değişikliklere imza attı. Çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum. Sayın başkanımız haksız bir şekilde 1,5 hapis yatmasına rağmen çalışmalarını hız kesmeden sürdürmüştür" dedi.

KIRSAL KESİME HİZMET

30 Mart seçimlerinden sonra göreve geldiği zaman Manavgat'a hizmet etmeye başlayacaklarını aktaran Başkan Akaydın, "Nasıl ki bu zamana kadar Muratpaşa ve Kepez'e hizmet götürdüysek büyükşehir hizmetlerini Manavgat'a da taşıyacağız. Kent merkezinde zaten başkanımızı çok iyi hizmetler yaptı. Özellikle kırsal kesimi ayağa kaldıracağız. Sahildeki zenginliklerimizi kırsal kesime taşıyacağız" dedi.

TÜREL SEÇİM ARİFESİ NEDENİYLE ZAM YAPMADI

Toplantı sonunda gazetecilerin sorunlarını da yanıtlayan Akaydın, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in Antalya'ya içme suyu fiyatlarını düşüreceğiz açıklamalarına cevap verdi. Menderes Türel'in 2009 seçim öncesi içme suyuna zam yapmadığını belirten Akaydın, "Menderes Türel seçim arifesi nedeniyle son 2 yıl suya zam yapmamıştır. Ama son 2 yılda zam yapılmadığı için seçimden sonra biz zam yapmak mecburiyetinde kaldık. Şu anda içme suyu sondajla yapılıyor. Elektrik maliyeleri yüksek. 1 ton suyun maliyeti 5 TL, biz ise halka 2 TL'den veriyoruz. 16 büyükşehir belediyesi arasında da fiyatlarımız çok uygun. Ayrıca Antalya içme suyu bakımından Türkiye'nin en iyi içme sularından birine sahip. Antalya'nın 2060 yılına kadar su problemi yok" diye konuştu. Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise yaptığı hizmetler hakkında bilgi vererek, , seçildikleri takdirde Başkan Mustafa Akaydın'la birlikte Manavgat'ta büyük hizmetler yapacaklarını söyledi. (FOTOĞRAFLI)