AK Parti Bornova Belediye Başkanı adayı İlhan Kaya, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etti. Rakip olarak CHP’nin Sındır’ı yeniden aday göstermesini istediğini belirten Kaya “İnşallah önce rakibim, sonra da selefim olursunuz. Benden iyi halef olur. Halef selef oluruz. Siz de Ankara’ya milletvekili olarak gidersiniz” dedi.
CHP’nin henüz adayını açıklamadığı Bornova’da, Ak Parti adayı İlhan Kaya, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etti. Kaya, Sındır’a “Takdir ettiğimiz ve eksik bulduğumuz çalışmalarınız var. Demokrasinin gereği daha iyisini yapacağımızı söylüyoruz. İnşallah siz aday gösterilir de önce rakibim sonra da selefim olursunuz. Eğer siz olmazsanız CHP’yi topa dikerim. Dilerim ki halef selef oluruz. Ben iyi bir halef olurum. Sonrasında da sizin Ankara’ya milletvekili olarak gitmenizi dilerim. Seçim sürecinde başarı dilerim” dedi.
Sındır da İlhan Kaya’ya başarı diledikten sonra “Bu makamlar, mevkiiler tapulu malımız değildir. Benden sonraki belediye başkanı da dağa sağlıklı, çağdaş bir kent için hizmet edecektir. Geçen seçimde Ak Parti adayı Mustafa Seyhan’la tatlı bir rekabet dönemi geçirdik. Başkanlık bana nasip oldu. CHP Genel Merkezi bir iki gün içinde Bornova adayını belirleyip, açıklayacak. 30 Mart seçiminin sonunda da kaybeden kazanana saygı duyacak. Yarış da seviyeli şekilde geçecek. Başarı, bu kentin başarısı olacak” dedi.
KAYA’DAN AVM SORUSU
Kaya, ziyaret sırasında Sındır’a Bornova Belediyesi’nin bazı yatırımları ve sorunlarla ilgili sorular yönettti. Doğanlar’a yeni stat yapımı sonrası Bornova Statı’nın yıkılması, meydan ve yeni hizmet binası inşaatının yapılacağı bilgisi veren Sındır’a Kaya “Yeni belediye binasının yap-işlet sistemiyle yapılmasını, AVM olmasını düşünmediniz mi?” sorusunu yönetti. Sındır “Kamu binalarının altında ticari alanların olması hoş durmuyor” yanıtı verdi. Ziyaretin sonunda Sındır ve Kaya el sıkışırak birbirlerine başarı diledi. Kaya, basın mensuplarına yine “Halef selef olarak yazabilirsiniz” diye espri yaptı.
İZMİR ()
foto