TOKAT'ın Sulusaray İlçesinde AK Parti ilçe teşkilatı kurucularından olan 53 yaşındaki Nurettin Çakar, partisinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 26 yıl sonra ilçede belediye başkan adayı oldu.
Tokat'ın Reşadiye İlçesinde 35, Pazar ilçesinde 24 yıl sonra Belediye Başkan adayı çıkaran CHP, Sulusaray ilçesinde de 26 yıl sonra belediye başkan adayı çıkardı. AK Partinin ilçe teşkilatı kurucu üyelerinden olan Nurettin Çakar, partisinin politikalarına tepki göstererek istifa etti. Ardından CHP'ye katılarak Belediye Başkan Adayı oldu.
CHP İl Başkanı Duran Kum, Reşadiye ve Pazar'ın ardından da Sulusaray ilçesinde uzun yıllar sonra aday çıkardıklarını hatırlattı. Tokat Merkez ile birlikte 12 ilçede iddialı olduklarını söyleyen Kum, "CHP'nin 2014 yerel seçimlerde iktidar olacağına hiç bir şüphemiz ve kaygımız yoktur" dedi.
"SULUSARAY'A BİRŞEY YAPMADILAR"
CHP Belediye Başkan Adayı Çakar, eski partisinin ilçeye her hangi bir icraatta bulunmadığını belirterek, ''Bu hizmetleri göremeyince bütün siyasi partilerin tüzüğünü inceledim. CHP'nin, Sulusaray ideallerin çok uygun ve düzgün olmasından dolayı buraya katıldım" dedi.
Açıklamanın ardından İl Başkanı Duran Kum, Çakar'a partisinin rozetini taktı. Çakar ilçede seçim çalışmalarına başladı.