İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde AK Parti’yi kuran Çiğli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, partisinden istifa etti. Soysal, “Çiğli’de şaibeli bir aday çıkardılar. Akçeli işler var. Bu para alın teri değil. Kefil olamayacağım bir adamın yanında neden durayım?” dedi.
AK Parti Çiğli İlçe kurucu Başkanı Çiğli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, Çiğli Belediye Başkanlığı’na talip oldu ancak aday gösterilmedi. Soysal, Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz’ın sadece zengin olduğu için aday yapıldığını öne sürerek şu iddialarda bulundu:
“Bu para helal kazanç olsa tamam ama şaibeli. Akçeli işler var. Bu para alın teri değil. Kefil olamayacağım bir adamın yanında neden durayım? Bugüne kadar “değişir mi' diye bekledim. İddialara yönelik belgeleri, parti yöneticilerine verdim ama dikkate almadılar. Anket yaptılar ama benim ismimi yazmadılar. Ben bu partiyi kurduğmuda insanlar “aman oğlum asker, polis olamaz' diyerek kaçıyordu. Bu partiye geldiğimde ANAVATAN’da il genel meclis üyesiydim. Bu partide bir şey olmadım. Bir ihale almadım, iş takibi yapmadım, kimseyi işe sokmadım, tayin, terfi yaptırmadım. Normal vatandaş gibi siyaset yaptım öyle de gidiyorum. ANAVATAN’ı da bu anlayış bitirdi.”
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF