AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Barış Aydın, belediye meclis üyesi adaylarının plazalarda birkaç kişiyle, ahbap çavuş ilişkileriyle belirlendiğini öne sürerek, “Bu siyasal bir çürümedir. Doğru bildiğim ve inandığım değerleri her şart ve zeminde söylemeye devam edeceğim. Doğru konuşanları dışlamak, ötekileştirmek yerine, neden bu duruma gelindiğinin sebeplerini AK Parti kendi içerisinde özeleştiri yaparak aramalıdır” dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bir haftada hazırladığı belediye meclis üyesi adaylarını pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etti. Parti tabanında listeye yönelik eleştiriler yükseldi. AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Barış Aydın, belediye meclis üyesi adaylarının plazalarda birkaç kişiyle, ahbap çavuş ilişkileriyle belirlendiğini öne sürerek, şöyle konuştu:
“AK Parti iktidarı sivil seçilmiş otoritenin üzerindeki her çeşit vesayeti ortadan kaldırmak amacıyla üç dönem milletimizin oylarıyla iktidara geldi. Demokratikleşme, ekonomik büyüme ve uluslararası ilişkilerde önemli başarılara imza attı. Ancak 3. dönemde tüm müttefiklerini dışlayarak tekrar Milli Görüş gömleğini giydi. Kuvvetler ayrılığı ilkesini yok saydı, yolsuzluklara göz yumdu. İzmir’de yerel yönetimlerde başkan adayları ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde teşkilat emeği, liyakat ve teşkilat mensuplarının en masum demokratik talepleri hiçe sayıldı. Ahbap çavuş ilişkileri ve tebaa anlayışı hakim kılındı. Bunun doğal sonucu şudur; İzmir seçmenine dayatma yapılıyor. Adaylar otel lobilerinde ve plazalarda birkaç kişiyle belirlendi. Bu, İzmir kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Bu siyasal bir çürümedir. Doğru bildiğim ve inandığım değerleri her şart ve zeminde söylemeye devam edeceğim. Doğru konuşanları dışlamak, ötekileştirmek yerine, neden bu duruma gelindiğinin sebeplerini AK Parti kendi içerisinde özeleştiri yaparak aramalıdır.”
İZMİR, ()
FOTOĞRAF